• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

'Alo şoför hattı' kurdu

Antalyalı bir girişimci, alkollü araç kullanmaktan kaynaklanan trafik kazalarını önlemek amacıyla şirket kurdu ve şoför hizmeti vermeye başladı.
'Alkollü araç kullanımı' konusunda 9 Eylül'de yürürlüğe giren yeni yasayla trafik kontrolünde 1.00 promilin üzerinde alkollü olduğu tespit edilen sürücüye 2 yıla kadar hapis cezası veriliyor. Sürücülerin alkollü şekilde direksiyona geçmesini önleme anlamında yapılan yeni düzenleme, Antalyalı bir girişimciye ilham verdi. Girişimci Ali Vural Soysal, alkollü halde araç kullanmak istemeyenler için 'Alo Şoför Hattı'nı kurdu. Bu işe başlamasının en önemli nedenini 'sürücülerin alkollü trafiğe çıkmalarını engellemek' olarak açıklayan Soysal, "Vatandaşa sosyal hizmet vermek amacıyla bu işe girdim. Araca alkollü binilmesini istemiyorum" dedi.
 
ŞOFÖRLER EĞİTİMDEN GEÇİRİLDİ
 
Soysal, 2 kadın ve 8 erkek şoförle hizmet verdiklerini belirterek, "Erkek müşterilere erkek, kadın müşterilere kadın şoför gönderiyoruz. Şoförlerin hepsinin SRC ve psikoteknik belgeleri var. Hepsi ilkyardım ve ileri sürüş teknikleri eğitimi aldı. Şoförleri araçlar konusunda da eğitiyoruz" diye konuştu.
 
İKİ TARİFE
 
'Al-götür' ve 'al-gezdir-götür' şeklinde iki ayrı tarife belirlediklerini kaydeden Ali Vural Soysal, 'Al-götür' gündüz tarifesinin 10 kilometreye kadar 40 TL'den, gece ise 10 kilometreye kadar 45 TL'den başladığını açıkladı.
 
'Al-gezdir-götür'ün gündüz tarifesi olaraksa 09.00-18.00 saatleri arasında servis ücreti dahil toplam 170 TL fiyat belirlediklerini anlatan Ali Vural Soysal, gece tarifesinin de 1 saat için servis ücreti dahil 110 TL'den başladığını dile getirdi. Fiyatların gündüz tarifesinde kilometreye, gece ise saate göre değiştiğini aktaran Soysal'ın 'Alo Şoför Hattı'na 444 4 049 numaralı hattan ulaşılabiliyor.
 
AMAÇ KAZALARI ÖNLEMEK
 
7/24 çalışan bir sistem geliştirerek isteyenlere şoför temin ettiklerini belirten Soysal, verdikleri hizmetin büyük ilgiyle karşılandığını kaydetti. Asıl amaçlarının alkollü sürücüler nedeniyle olası kaza ve ölümlerin ortaya çıkmasını engellemek olduğunu söyleyen Soysal, acil şoför desteği gereken alanlarda da hizmet verdiklerini sözlerine ekledi.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim