• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 12 °C

Almanya'daki Türk'ler ispanya'daki Türk'e boyun eğdi

Almanya'daki Türk'ler ispanya'daki Türk'e boyun eğdi
Atletico Madrid, Şampiyonlar Ligi 2. tur rövanş maçında Arda Turan'lı Atletico Madrid, Hakan Çalhanoğlu ve Ömer Toprak'lı Leverkusen'i penaltı atışları sonucunda eleyip çeyrek finale çıktı. Penaltılar sırasında Arda Turan'ın kaleye sırtını dönerek diz çök

Atletico Madrid, Şampiyonlar Ligi 2. tur rövanş maçında Arda Turan'lı Atletico Madrid, Hakan Çalhanoğlu ve Ömer Toprak'lı Leverkusen'i penaltı atışları sonucunda eleyip çeyrek finale çıktı. Penaltılar sırasında Arda Turan'ın kaleye sırtını dönerek diz çöküp dua etmesi dikkat çekti.

Stat: Vicente Calderon
Hakemler: Nicola Rizzoli, Mauro Tonolini, Lorenzo Manganelli (İtalya)
Atletico Madrid: Moya (Dk. 22 Jan Oblak), Juanfran, Miranda, Gimenez, Gamez, Koke, Mario Suarez, Cani (Dk. 46 Raul Garcia), Arda Turan, Griezmann, Mandzukic (Dk. 83 Fernando Torres)
Bayer 04 Leverkusen: Leno, Hilbert, Ömer Toprak, Spahic, Wendell, Castro, Bender (Dk. 104 Papadopoulos), Bellarabi, Son Heung-Min (Dk. 77Rolfes), Hakan Çalhanoğlu, Drmic (Dk. 70 Kiessling)
Gol: Dk. 27 Mario Suarez (Atletico Madrid)
Sarı kartlar: Dk. 26 Spahiç, Dk. 64 Ömer Toprak, Dk. 78 Hakan Çalhanoğlu, Dk. 89 Wendell, Dk. 102 Kiessling, Dk. 112 Papadopoulos  (Bayer Leverkusen), Dk. 30 Gimenez, Dk. 72 Gamez, Dk. 76 Mario Suarez, Dk. 110 Fernando Torres (Atletico Madrid)

Atletico Madrid, UEFA şampiyonlar ligi'nde Almanya'nın Bayer 04 Leverkusen takımına karşı normal süresi ve uzatma dakikalarını 1-0 önde geçtiği maçta, penaltı atışlarında rakibine 3-2 üstünlük sağlayarak çeyrek finale yükseldi.

Karşılaşmanın normal süresi ve uzatma bölümleri Atletico Madrid'in 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlanınca, Bayer 04 Leverkusen ilk maçı aynı skorla kazandığı için penaltı atışlarına geçildi. Şampiyonlar Ligi'nin son finalisti Atletico Madrid, penaltılarda rakibine 3-2'lik üstünlük kurunca çok zorlandığı eleme turunda çeyrek finale kalmayı başardı.

Maça her iki takım da kontrollü başladı. İlk maçtaki 1-0'lık skor avantajını kullanmak isteyen Alman takımı baştan itibaren oyunu yavaşlatmaya yönelik bir futbol oynadı. Atletico Madrid ise savunma ve orta sahasında boşluk vermemeye özen göstererek, ileride Mandzukiç ve Griezmann ikilisini topla buluşturmaya çalıştı.

ATLETICO MADRID'İN KALECİSİ SAKATLANDI
Atletico'da kaleci Moya 22. dakikada sol bacağından sakatlık geçirerek yerini Jan Oblak'a bırakmak zorunda kaldı. Karşılaşmanın 27. dakikasında Atletico Madrid'in geliştirdiği bir atakta rakip ceza sahasının dış çizgisine yakın bir yerden Mario Suarez'in sol ayağı ile çektiği sert şut Bayer defansında Ömer Toprak'ın ayağına çarpıp, kaleci Leno'yu yanıltarak ağlara gitti: 1-0.

HAKAN VE ÖMER PENALTI KAÇIRDI
Maçın normal süresi ve uzatmaları 1-0 bitince penaltılara geçildi. Penaltılarda Leverkusen'den Hakan Çalhanoğlu, Ömer Toprak ve Kiessling, atışları değerlendiremedi. Atletico Madrid'de de Raul Garcia ve Koke ağları havalandıramadı. İspanyol ekibi, Griezman, Suarez ve Torres'le penaltıları değerlendirirken, Leverkusen'de Castro ve Rolfes gol kaydetti.

PENALTILARDA ARDA TURAN DUA ETTİ
Bu arada, penaltı atışları sırasında Arda Turan'ın, saha ortasında takım arkadaşları ile beklerken sırtını kaleye dönerek, diz çöküp dua ettiği görüldü.

Öte yandan, karşılaşmada forma giyen milli futbolculardan Atletico Madrid'de Arda Turan ve Bayer 04 Leverkusen'de Ömer Toprak ile Hakan Çalhanoğlu takımlarının ilk 11'inde sahaya çıkıp, maç sonuna kadar oynadı. Karşılaşmayı Bayern Münih Teknik Direktörü Josep Guardiola da tribünden izledi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim