• BIST 9889.76
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Almanya'da başarılı Türk öğrenciler ödüllendirildi

Almanya'da başarılı Türk öğrenciler ödüllendirildi
Almanya'nın Kuzey Ren Vesfalya eyaleti çapında yüksek notlarla liseyi (Gymnasium) bitirip yüksek öğrenim hayatına geçen Türk kökenli öğrenciler ödüllendirildi.

Almanya'nın Kuzey Ren Vesfalya eyaleti çapında yüksek notlarla liseyi (Gymnasium) bitirip yüksek öğrenim hayatına geçen Türk kökenli öğrenciler ödüllendirildi.

2008/2009 yılında Berlin Büyükelçiliğin tarafından düzenlenen ödüllendirilmeler bugüne dek devam ediyor. Bir ödüllendirmede Düsseldorf Başkonsolosluğu'nda Şule Gürel'in ev sahipliğinde gerçekleşti.

Ödül töreninde Duisburg'dan Melda Akyazı ve Krefeld'den Berkan Kurt ve ailelerin yanı sıra, Muavin Konsoloslardan Tülin İnce, Eğitim Ataşe Vekili Mümin Sevin, Easy Bildungs- und Familienzentrum e.v Başkanı Psikolog Halil Reçber, KRV Türk Birliği ve aynı zamanda KRV Veli Dernekleri Federasyonu Baskan Yardımcısı Sevinç Lux, gibi bazı dernek temsilcileri hazır bulundular. Melda Akyazı, Duisburg Max-Planck Gymnasium'u 1,0 derecesi ile bitirip, Heidelberg Ruprecht-Karls-Üniversitesi'nde Fizik Bölümü'nde tahsiline devam ettirmeye hak kazandı.

Berkan Kurt ise, Krefeld-Fichte Gymnasium'u 1,0 derecesi ile bitirip, Aachen Teknik Üniversitesi (RWTH Aachen) Tıp Bölümünü okumaya hak kazandı. Gürel, yaptığı konuşmada ödüle layık görülen öğrencileri tebrik etti.

Düsseldorf Başkonsolosu Başkonsolos Şule Gürel, başarılı öğrencilere Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu'nun da birer takdir belgesi yolladığını belirterek, Gençlerimizin elde etmiş oldukları başarılarını takdir ederek, "Tıp Fakültesini kazanan Berkan belki amansız bir hastalığa çare bulacak, belki Nobel ödülünü alacak bizde gazetelerden onu gururla okuyacağız. Melda'dan Fizik Nobel'i bekliyoruz. Bizler sizlere büyük ümitler bağladık. Bizler sizinle bu topraklarda büyüyeceğiz, bu başarı ile sadece burada bulunanlar değil, herkes gurur duyacaktır." dedi.

Gürel konuşmasında, okullardaki Türkçe dersleri konusunda çalışmalar yaptıklarını fakat Türkçenin sınıf geçme notuna etki etmemesinden dolayı birçok öğrencinin ve velilerin duyarsız kaldıklarını belirtti. Bu konuda velilerin anahtar konumunda olduğunu söyledi.Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim