• BIST 9877.82
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Alman basınında Türkiye karşıtı haberler

Alman basınında Türkiye karşıtı haberler
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Köln ziyareti öncesinde Alman basınında Türkiye karşıtı haberler sürüyor.

Türkiye karşıtı yayınlarıyla dikkat çeken Bild Gazetesi, Başbakan Erdoğan’ın Köln’e geldiği saatlerde internet sitesinde açık mektup yayımladı Çeşitli iddialar ortaya atan ve suçlamalar yönelten Bild, “Konuşmanızı yasaklayamayız ve yasaklamak da istemiyoruz ama yine de bilin ki, hoş gelmediniz, burada İstenmiyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan'ın Köln ziyaretine saatler kala yayımlanan mektupta şöyle denildi:

"Almanya özgür bir ülkedir, burada herkes fikrini açıkça söyleyebilir. Bu yüzden, konuşmanızı yasaklayamayız ve yasaklamak da istemiyoruz ama yine de bilin ki; Hoş gelmediniz, burada istenmiyorsunuz!

Soma'daki maden kazasında hayatını kaybeden 301 insan için gözyaşı dökmediniz, omuz silktiniz ve dediniz ki: 'Bunlar olağan şeylerdir.' İnternet platformları YouTube ve Twitter'ı kapattırdınız çünkü orada halkınız özgürce fikrini ifade edebiliyordu."

"EMNİYET ÖNLEMLERİ 200 BİN EURO"

Bu arada DHA'nın haberine göre, Alman gazetesi Kölner Express, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyaretinin “sadece polis giderinin 200 bin Euro” olduğunu yazdı.

“Başbakan Erdoğan'ın Almanya'nın Köln kentine gelişi sadece polis giderleri olarak Alman vergi mükelleflerine yaklaşık 200 bin euroya mâl oluyor" diyen Kölner Express gazetesinin haberine göre, Eyalet İçişleri Bakanlığı 1,100 polis memurunun Erdoğan'ın güvenliği için görev yapacağını, 1000 polisin de acil durumlar için hazır bekletileceğini bildirdi.

Toplantının yapılacağı Arena'nın müdürü ise gazeteye yaptığı açıklamada, salonun geniş kapsamlı olarak şeffaf barikatlarla abluka altına alınacağını ve 350 özel güvenlikçinin görev yapacağını söyledi. Bu giderleri ve tel örgü için yapılan 7 bin euroluk harcamayı salonu kiralayan Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD)'nin üstleneceği açıklandı.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim