• BIST 9827.45
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Alışverişten Önce 10 Saniye Düşünün

Alışverişten Önce 10 Saniye Düşünün
ANKARA (İHA) – Ankara'nın Kazan ilçesinde "Parayı Nasıl Verimli ve Etkili Kullanabilirim" konulu seminerde konuşan Aile Danışmanı Nuh Çinaz, alışveriş...

ANKARA (İHA) – Ankara'nın Kazan ilçesinde "Parayı Nasıl Verimli ve Etkili Kullanabilirim" konulu seminerde konuşan Aile Danışmanı Nuh Çinaz, alışveriş öncesi 10 saniye düşünülmesi gerektiğini söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Belediyenin ortaklaşa düzenlediği ve 3 gün süren seminere Aile Danışmanı Nuh Çinaz, konuşmacı olarak katıldı.

Alışverişin 10 altın kuralını anlatan Çinaz, bunlardan en önemlilerini alışverişlerde ihtiyaç-istek analizlerinin yapılması, harcama günlüğünün tutulması, kredi kartı yerine nakit paranın tercih edilmesi, ihtiyaç-öncelik sırasının belirlenmesi ve alışveriş öncesi 10 saniye düşünülmesi olarak açıkladı.

Seminerde birikimlerin nasıl değerlendirilebileceği ve tasarruf yöntemleri konusunda da bilgiler veren konuşmacı Nuh Çinaz, "Kredi kartı ekstrelerini kontrol etmeliyiz. Bu bize parayı nerelere harcadığımızı göstermesi bakımından önemlidir" ifadelerini kaydetti.

Alışverişlerde kredi kartı yerine nakit para kullanılmasını tavsiye eden konuşmacı, "Yapılan araştırmalar bize göstermiştir ki kredi kartıyla yapılan alışverişler bize bir kolaylık sağlasa da ihtiyaçtan çok zaruri olmayan istekler ön plana çıkmakta. Bu nedenle de mümkün olduğunca alışverişlerimizde nakit parayı tercih etmeliyiz" dedi.

"Düşünmeden, güdüsel olarak yapılan harcamaların sıkıntısını daha sonra hem kendimiz, hem ailemiz çekiyor" diyen Çinaz, "Dürtüsel olarak alışveriş yapma isteği duyduğunuz zaman finansal önceliklerinizi hatırlayın. Zaruri olmayan bir harcama yapacağınız zaman örneğin ev araba ya da çocuğunuzun okul taksitlerini aklınıza getirin" diye konuştu.

Çinaz, psikolojik ve ruhsal durumun özellikle istek olan harcamalarda etkili olduğuna vurgu yaparak, alışveriş yapmadan önce 10 saniye düşünülmesi tavsiyesinde bulundu.

Seminer, karşılıklı soru cevap bölümüyle sona erdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim