• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Alikahya Emekli Evi, dualarla açıldı

Alikahya Emekli Evi, dualarla açıldı
İzmit Belediyesi tarafından Alikahya Merkez Mahallesi'nde inşa edilen emekli evi düzenlenen törenle açıldı.

İzmit Belediyesi tarafından Alikahya Merkez Mahallesi'nde inşa edilen emekli evi düzenlenen törenle açıldı.

İzmit Belediyesi'nin Türkiye'ye örnek olan emekli evlerinin sayısı her geçen gün artıyor. Şehrin 10 ayrı noktasında bulunan 5 yıldızlı otel konforundaki bir emekli evi de Alikahya'da açıldı. Alikahya Merkez Mahallesi'ndeki İzmit Belediyesi hizmet binası içindeki emekli evinin açılışına İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Örgev, Belediye Meclis Üyesi İbrahim Kılıç, Kocaeli Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Serim, mahalle muhtarları, AK Parti İzmit İlçe yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan Başkan Doğan, Türkiye'de ilk defa emekli evi projesini İzmit Belediyesi olarak kendilerinin hayata geçirildiğini belirterek, "Btacı büyüklerimize güzel bir hizmeti sunmanın mutluluğu içerisindeyiz. 5 yıldızlı otel konforundaki emekli evinde çay, kahve, internet, televizyon, masaj koltuğu, satranç ve tavla gibi emeklilerin ihtiyacı olabilecek her şey mevcut. Millet olarak bin yıllardır birçok badireleri atlatıyorsa, bugünlere böyle güzel birlik beraberlik içerisinde geliyorsa bunun nedenlerinden biri de anaya, ataya sahip çıkmaktır. Binlerce emeklimizin yararlandığı emekli evlerimizin böyle bir anlamı da var" dedi.

Emekli evinin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür eden Doğan, "Dün kim bir çivi çakmışsa hepsinden Allah razı olsun. Bizler de sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde daha fazlasını yapmaya çalışıyoruz. Ülke olarak, şehir olarak dünde daha iyiyiz, yarlarda daha da iyi olacağız. Göreve geldiğimizde bu şehirde bir tane kapalı pazar yoktu. Şu anda 10. kapalı pazarı açıyoruz. Tramvayın Alikahya'ya gelmesi için çaba sarf ediyoruz. Artık IMF kapılarında dilenen Türkiye yok. Hastanelerimiz tam donanımlı. Eskiden emeklilerimiz banka kuyruklarında çile çekiyorlardı. Bugün artık böyle mi. Emeklimizin ayağına kadar maaşı götürülüyor. Bakın şimdi ede emeklilerimize yılda iki defa biner lira ikramiye veriliyor" diye konuştu.

Ülke gündemini de değerlendiren İzmit Belediye Başkanı nevzat Doğan, "Bugün biri meydanlara çıkmış, Türkiye'ye yönetmek için oy istiyor. Önce sen partine seçil. Sana partini emanet etmiyorlar, ülkemizi mi emanet edeceğiz? Bir diğer hanımefendi de "Biz gelirsek şöyle yapacağız, böyle yapacağız" diyor. 90'lı yıllarda bir ev, bir araba vereceğiz dediler. İktidar olduğunuz o dönem gömleğimizi zor kurtardık. Belediyeler maaş veremiyordu. Bu millet siz mi inanacak. Artık, kendi tankını, tüfeğini, uçağını, silahını yapan bir Türkiye var. Ülkemizdeki bu gelişmeden rahatsız oluyorlar. Türkiye düşmanları Recep Tayyip Erdoğan'ı istemiyor. Onlar birini istemiyorsa bizim onu başımızın üstünde taşımamız lazım. Onlar el etek öpen, IMF kapılarında dolanan bir Türkiye istiyor. O günler geçti. Türk milleti liderini buldu. Diğerleri laf, AK Parti ise hizmet yapar" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından emekli evi, dualarla açıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim