• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 18 °C

Alıcık’tan Güzelköy Özel Eğitim Ve İş Uygulama Merkezine Ziyaret

Alıcık’tan Güzelköy Özel Eğitim Ve İş Uygulama Merkezine Ziyaret
Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık 2015/2016 eğitim öğretim yılında faaliyete geçen Nazilli/Güzelköy Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve İş Uygulama...

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık 2015/2016 eğitim öğretim yılında faaliyete geçen Nazilli/Güzelköy Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve İş Uygulama Merkezi okulunu ziyaret etti.

Bu yıl faaliyete geçen ve toplam 121 öğrenci ile 44 öğretmeni bulunan Nazilli/Güzelköy Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve İş Uygulama Merkezi okulunu ziyaret eden Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık okul ve işleyişi hakkında yetkililerden bilgi alarak eksiklikleri konusunda Nazilli Belediyesi olarak destek vereceklerini belirtti.

Güzelköy Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve İş Uygulama Merkezinde öğrencilerin eğitimlerini 15 derslikte tekli öğretimle devam ettirmekte olduklarını belirten Okul Müdürü Emrullah Çolak "I.Kademe orta ağır zihinsel grubunda 4 şubemiz ve toplamda 33 öğrenci, II. Kademede orta ağır zihinsel grubunda 3 şubemiz ve toplamda 28 öğrenci, III. Kademe orta-ağır zihinsel grubunda 4 şubemiz ve toplamda 40 öğrenci, I. Kademe otizm grubunda 2 şubemiz ve toplamda 8 öğrenci, II. Kademe otizm grubunda 2 şubemiz ve toplamda 7 öğrenci, III. Kademe otizm grubunda ise 1 şubemiz ve toplamda 4 öğrenci ile profilimiz geniş olup 121 öğrenciye eğitim öğretim vermekteyiz. Eğitimlerimiz, özel eğitim öğretmenleri ve branş öğretmenlerimizden oluşan kadro ile sürdürülmektedir. Tüm öğrencilerimiz yemeklerini ücretsiz olarak yemekhanemizde yemektedirler. Öğrencilerimiz, velilerimizden ücret talep edilmeden Milli Eğitim Bakanlığının desteğiyle servislerimizle evlerinden alınıp evlerine bırakılmaktadır. Okulumuz ve sınıflarımız öğrencilerimiz için her türlü donanıma sahiptir" şeklinde konuştu.

Okula kayıtların Rehberlik Araştırma Merkezi'nin verdiği raporlar doğrultusunda yıl boyunca devam ettiğini de hatırlatan okul Müdürü Çolak Nazilli Belediyesinin engelli çocuklar için yaptığı çalışmalara ve yarattığı farkındalık programlarında Güzelköy Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve İş Uygulama Merkezi okulunu da dâhil etmelerinden dolayı Başkan Alıcık'a teşekkür etti.

Merkezi ziyareti esnasında öğrenciler ile tek tek ilgilenen Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık bu yıl faaliyete geçen okulun Nazilli merkezdeki ve mahallerdeki tüm okullara verilen destek ve yardımlardan ayrı tutulmayacağını ifade ederek "bu okullarımızda öğretmenlerimiz en zoru başarıyor. Bu okulumuzda sıradan öğrenciler değil özel öğrencilere eğitim veriyorlar. Biz bu güne kadar Nazilli Belediyesi olarak tüm okullarımıza maddi ve manevi desteklerimizi yaptığımız gibi bu merkezimiz dede sürdüreceğiz. Ayrıca böyle özel çocuklarımız için Nazilli Belediyesi olarak sürdürdüğümüz çalışmalar ve yeni projelerimize bu okulumuz da dâhil olacaktır. Eğitim öğretime yeni açılan bir okul olmasından dolayı okulumuzun bütün eksiklikleriyle yakından ilgilenmek, bütün eksikliklerin giderilmesi hususunda elimizden geldiğince ve imkanlar dahilinde yardımcı olmak bizim görevimizdir" dedi.

Alıcık’tan Güzelköy Özel Eğitim Ve İş Uygulama Merkezine Ziyaret

Alıcık’tan Güzelköy Özel Eğitim Ve İş Uygulama Merkezine Ziyaret

Alıcık’tan Güzelköy Özel Eğitim Ve İş Uygulama Merkezine Ziyaret

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim