• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Ali Korkut, "Bir Gün Değil Her Gün Kıymetlimiz"

Ali Korkut, "Bir Gün Değil Her Gün Kıymetlimiz"
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Kadın Spor Eğitim Merkezi'nde düzenlenen "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" etkinliğine katılarak hanımlarla sohbet etti.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Kadın Spor Eğitim Merkezi'nde düzenlenen "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" etkinliğine katılarak hanımlarla sohbet etti. Kadınlarsız günümüz yok diyen Ali Korkut, "Kadınlar günü gibi bunu tek güne sığdırmayı çok doğru bulmuyorum. Çünkü kadınlarsız günümüz yok biz erkekler olarak. Biz erkekler hep şunu söyleriz, eşlerimizin Allah eksikliğini vermesin" dedi.

Yakutiye Belediyesi Kadın Spor Eğitim Merkezinde Dünya Kadınlar Günü nedeniyle etkinlik düzenlendi. Merkezde fitness ve benzeri spor eğitimi alan 90 hanımın katıldığı etkinliğe Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Yakutiye Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ydr. Doç. Dr. Seher Ergüney katıldı. Yrd. Doç. Dr. Seher Ergüney, kadınlar gününün doğuşu ve gelişimini anlattı. Kadınların bugün için önemli bir mücadelenin içerisinden geldiklerini anlattı. Kadının toplumun önemli bir parçası ve ülke gelişiminde önemli bir yerlerinin olduğunun unutulmamasını istedi. Ali Korkut, ise kadınlar gününün tek bir güne sığmayacak kadar önemli olduğunun altını çizdi. Korkut, "İslam toplumunda kadınlar günü gibi bunu tek güne sığdırmak eksiktir. Kadınlarsız günümüz yok, biz erkekler olarak. Hep şunu diyorum Allah, eşime uzun ömür versin, sağlıklı ömür versin başımızdan da eksik etmesin. Bütün aile bireyleri içerisinde eşlerin hepsi aynı düşünce içerisinde. Biz erkekler hep şunu söyleriz eşlerimizin Allah eksikliğini vermesin. Kadına şiddeti kınıyoruz, çözümü Resulullah efendimizin yolundan yürüyen bir nesilde oluğunu düşünüyoruz" dedi.

Kadın Spor Merkezi için teşekkür

Ali Korkut, Kadın Spor Merkezini öncelikli olarak evinden dışarıya çıkamayan, spor merkezlerine gitme imkanı olmayan kesimleri hedef alarak yaptıklarını belirtti. Ali Korkut, "Bu merkezden imkanımız olsa her semte yapabilsek. Hanımlara pozitif ayrık yaptık, bunu sosyal yaşamın gereği olarak yaptık. Bu merkez çok sayıda hanımın yaşamında yer etmeye başladı. Günler dahil her etkinlik yapmaya uygun. Spor etkinlikleri, saunası, hamamı ve kafeteryasıyla güzel bir mekan. Kadınlar günü nedeniyle bu hizmete her hanımın layık olduğunun altını çizmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Rabia Acemoğlu isimli öğretmen ise Kadın Spor Merkezi nedeniyle Ali Korkut'a teşekkür etti. Rabia Acemoğlu, Kadın Spor Merkezinde yapılan sporların doktor tavsiyesi olduğunu belirterek "Açıldığı ilk günden beri geliyorum. Çok yoğun olmama rağmen burası benim için bir dinlenme merkezi, sosyal kulüp niteliğinde çok değerli bir mekan. Başkan Ali Korkut'a bu imkanı hanımlara sunduğundan dolayı, Hilalkent semtinde böyle bir tesis kazandırdığı için teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Ali Korkut, "Bir Gün Değil Her Gün Kıymetlimiz"

Ali Korkut, "Bir Gün Değil Her Gün Kıymetlimiz"

Ali Korkut, "Bir Gün Değil Her Gün Kıymetlimiz"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim