• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 22 °C

Ali İsmail Korkmaz davasının tutuklu 5 sanığı adliyeye getirildi.

Ali İsmail Korkmaz davasının tutuklu 5 sanığı adliyeye getirildi.
Ali İsmail'in annesi Emel Korkmaz, oğlunun fotoğrafıyla duruşma salonuna girdi. Acılı anne duruşma salonundaki sanıklara, ''Etrafına bakma gözlerime bak! Annenin yüzüne nasıl bakıyorsun?'' diye bağırdı. Salonda silahlı olduğu sanılan bir sivil fark edildi

Eskişehir'de geçtiğimiz 2 Haziran'da Gezi Parkı protestoları sırasında saldırıya uğrayıp 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren Eskişehir Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü birinci sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüyle ilgili olarak 5'i tutuklu 8 sanık güvenlik gerekçesiyle Kayseri'de yargılanmaya başladı.


300'E YAKIN AVUKAT... 

Davayla ilgili olarak Kayseri’ye çeşitli illerden 40’a yakın otobüs, midibüs, minibüs ve özel araçlarla 5 bine yakın kişi geldi. Eski adliye binasındaki duruşmaya girmek isteyen 300’e yakın avukatla güvenlik görevlileri arasında zaman zaman tartışma yaşandı. Duruşma öncesi avukatlar yaptıkları ortak açıklamada, "Ali’yi aramızdan aldılar. Adaleti hangi deliğe girerse girsin oradan çıkaracağız’’ dedi. Bu arada tutuklu 5 sanık, jandarma tarafından adliye binasına mahkum girişinden alındı.

KAYSERİ GİRİŞİNDE KİMLİK KONTROLÜ 

Kayseri’nin Ankara ve Adana girişindeki Pastırmacılar Parkı arama noktasında durdurulan, davayı izlemeye gelenler kimlik ve GBT sorguları yapıldıktan sonra kente alındı. Duruşmayı izlemek için gelen milletvekilleri, avukatlar ve sivil toplum örgütü yöneticileri duruşmaya gireceklerin onaylanmış listesine bakılarak tek tek eski adliye binasına alındı. Bu sırada listede ismi olmayan avukat ve sivil toplum örgütü yöneticileriyle, adliye kapısında görevli polisler arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı. Ali İsmail Korkmaz’ın babası Şahap, annesi Emel, ağabeyi Gürkan Korkmaz ile kız kardeşleri Melika Çakırkaya ve Aylin Taktuk da adliye binasına kimliklerini göstererek girdi.

 


YÜZLERİNİ GİZLEDİLER

Kayseri Kapalı Cezaevi'ne önceki gün duruşmayla ilgili nakledilen tutuklu polis memuru Mevlüt Saldoğan, fırın sahibi İsmail Koyuncu ve akrabaları Ramazan Koyuncu, Muhammet Vatanseven, Ebubekir Harlar cezaevi aracıyla eski adliye binasının mahkum girişine kadar getirildi. Jandarmanın adeta etten duvar ördüğü kapıdan 5 tutuklu, yüzlerini ellerindeki dosyalarla, atkılarla kapatarak duruşma salonuna götürüldü. Tutuksuz yargılanan polis memurları Şaban G. Hüseyin E., Yalçın A. da adliyeye, polis kontrolündeki yan kapıdan girdi.

 



Eskişehir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, 20 Kasım 2013 tarihinde yapılacak ilk duruşma öncesinde Valiliğe ve Cumhuriyet Başsavcılığına birer yazı göndererek duruşmanın Eskişehir'de yapılmasının güvenlik açısından herhangi bir sakıncasının olup olmadığını sordu. Cumhuriyet Başsavcılığı ile Valilik duruşmanın güvenlik açısından başka ilde yapılması yönünde görüş bildirdi.Bunun üzerine Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesine karar verilen davanın ilk duruşması bu sabah Kayseri’de , yeni adliye binasındaki salonların küçük olması nedeniyle, Valiliğin hemen yanı başındaki eski adliye binasında başladı.
 




MAHKEMEDEN NOTLAR

*Sanıklar, jandarma ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri çerçevesinde içeriye alındı.

*Ali İsmail'in annesi Emel Korkmaz, oğlunun fotoğrafıyla duruşma salonunda. Acılı anne duruşma salonundaki sanıklara, "Etrafına bakma gözlerime bak! Annenin yüzüne nasıl bakıyorsun" diye bağırdı.

*Ali İsmail'in annesi sanıklara oğlunun fotoğrafını gösterdi

SALONDA ARBEDE... 

*Salonda silahlı bir sivil yakalandı, arbede çıktı.Silahlı şahsın duruşmayı sivil izleyen bir uzman çavuş olduğu öğrenildi. 

*Arbede sonrası Korkmaz'ın ablası baygınlık geçirdi.

*Yakalanan silahlı sivil milletvekili koruması olduğunu söyledi, vekiller inkar etti.Silahlı olduğu için ifadesi alınan şahıs sanık Mevlüt Saldoğan'ın yakını olduğunu belirtti.

*Uzman Çavuş ibrahim Karaman'ın Afyon'da bulunan evinde arama yapıldığı belirtildi. Şahsın silahının adliyede bulunan diğer polisler tarafından alındığı belirtildi.

*Metin Feyzioğlu mahkeme salonuna geldi.

*Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, duruşma salonunun kapısında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bu davanın aslında Eskişehir'de görülmesi gerektiğini dile getiren Feyzioğlu, "Eskişehir Valisi'nin 'arkadaşları öldürmüş' beyanından bu noktalara geldik. Eğer Eskişehir Barosu ve avukatlar olmasaydı sokak arasında katledilen delikanlı faili mechul olarak kalacaktı" diye konuştu.

*Kayseri Valisi, silahlı kişiyle ilgili açıklama yaptı.Silah değil, cep telefonu dedi.

*Duruşmaya ses sistemindeki sorun nedeniyle ara verilmişti ancak yeniden başladı

İDDİANAME OKUNUYOR 

*İddianame okunuyor anne Emel Korkmaz sanıklardan gözünü ayırmadan ağlıyor.

*Ali İsmail'in nasıl öldürüldüğü okunuyor. Kafasını tekmeleyen polis memuru Mevlüt Saldoğan'a Ali ismail'in anne ve babasından tepki var.

*Adliye önünde polisle kalabalık arasında gerginlik yaşanıyor

*İddianame okunduğu sırada duruşmayı Ali İsmail'in fotoğrafıyla takip eden acılı anne Emel Korkmaz, sanıklara "Fotoğrafına bile bakamıyorsunuz. O pis ellerinizde dokunmayın çocuğuma" diye bağırdı. Duruşma salonundaki avukatlar bu sözler üzerine gözyaşlarına hakim olamadı.

*Ali'nin abisi Gürkan Korkmaz ise sanıklara ve avukatlarına tepki gösterdi. Korkmaz, "Haram olsun aldığınız para" diye bağırdı.

*Ali İsmail Korkmaz'ın annesi sanık polise "İki çocuğum var derken gözlerime bak!.

*İddianamede sanıkların 'Ali İsmail bize küfrediyordu' dediği yer alıyor. Tanıklara göre ise Ali İsmail 'Yapmayın etmeyin' diye yalvarıyordu. İddianame okunurken Ali İsmail'in babası da 'Nasıl yaptınız bunu oğluma' diye haykırdı. 

TANIKLAR: POLİSLER "İYİ STRES ATTIK" DEDİLER 

*İddianamade tanıkların anlatımına göre Ali İsmail'i döven polislerin 'İyi stres attık' dedikleri belirtildi.

VERİLEN ARANIN ARDINDAN DURUŞMA YENİDEN BAŞLADI

* Verilen aranın ardından duruşma yeniden başlarken Mustafa Sarısülük ve Zafer Cömert’ten sonra Mehmet Ayvalıtaş’ın babası Muharrem Ayvalıtaş ve ÇHD de davaya müdahil olma talebinde bulundu.

TALEPLER REDDEDİLDİ

* Ali İsmail Korkmaz’ın ailesinin katılma talebi kabul edilirken, diğer tüm katılma talepleri reddedildi.


 


 


İŞTE ALİ İSMAİL KORKMAZ DAVASININ DURUŞMA LİSTESİ
 



DURUŞMA ÖNCESİ ANNESİ SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ
 

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim