• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 16 °C

Alaşehir Zabıtası Dilencilere Göz Açtırmıyor

Alaşehir Zabıtası Dilencilere Göz Açtırmıyor
Son günlerde Alaşehir'de artış gösteren dilencilere yönelik operasyon gerçekleştiren Alaşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, vatandaşları da din ve vicdan...

Son günlerde Alaşehir'de artış gösteren dilencilere yönelik operasyon gerçekleştiren Alaşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, vatandaşları da din ve vicdan sömürüsünde bulunan dilencilere karşı uyardı.

Alaşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar esnasında şehir merkezinde cami, pazaryeri ve dükkanların önünü mesken tutan dilencilere yönelik operasyon gerçekleştirildi.

Yapılan dilenci operasyonları hakkında açıklamada bulunan Alaşehir Zabıta Müdürü Erol Kacar, "Millet olarak övünülecek hasletlerimizden birisi de merhamettir. Lakin; bu iyi niyetli meziyetimiz, art niyetli istismarcılar tarafından her zaman suistimal edilmektedir. Bu sebepledir ki; aslında onlara iyilik yaparken kendilerini çalışmaktan alıkoyduğumuz için kötülük yaptığımızın farkında bile değiliz. Zira bu topraklar altında yaşayan tüm vatandaşlarımız, anayasayla güvence altına alınan sosyal devlet olma ilkesi gereği yaşlı ve düşkünlerine verilen haklardan zaten faydalandırılmaktadır. Hal böyleyken, bazen öyle ilginç vakalara rastlıyorum ki; daha dün, bankamatikten emekli maaşını çekmeyi beceremediği için gayri ihtiyari yardımcı olduğum kişinin kısa bir süre sonra iki sokak ötede dilenerek mendil açtığına kendim şahidim. Yılbaşı öncesi alkollü mekanlarda yaptığımız rutin kontrollerde rastladığım başka bir dilencinin ise buradan kazandığı paralarla söz konusu mekanların müdavimleri arasında olduğuna bizzat tanık olmam nedeniyle, hemşehrilerimize naçizane tavsiyem; etrafımızdaki bildiğiniz gerçek ihtiyaç sahipleri varken, tanımadığımız kişilerin din ve vicdan sömürülerine alet olunmamasından yanadır." dedi.

Alaşehir Zabıtası Dilencilere Göz Açtırmıyor

Alaşehir Zabıtası Dilencilere Göz Açtırmıyor

Alaşehir Zabıtası Dilencilere Göz Açtırmıyor

Alaşehir Zabıtası Dilencilere Göz Açtırmıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim