• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Alanya’da Eğlence Sektörlerine Yeni Kriterler

Alanya’da Eğlence Sektörlerine Yeni Kriterler
Antalya'nın Alanya ilçesi'nde otel ve restoranlarda turisti eğlendirmek için düzenlenen animasyon gösterilerine yeni kriterler getiriliyor.

Antalya'nın Alanya ilçesi'nde otel ve restoranlarda turisti eğlendirmek için düzenlenen animasyon gösterilerine yeni kriterler getiriliyor. Turizmciler ve üniversitelerle işbirliğinde yapılacak çalışmayla, animatörlerin eğitilmesi ve turizm sektöründe kalifiye animatörlerin istihdam edilmesi hedefleniyor.

Alanya'da bulunan otel ve restoranlarda yapılan animasyon gösterilerine belli kriterler getiriliyor. Alanya Belediyesi'nin başlattığı projenin ilk ayağında turizmciler ve eğitimciler bir araya geldi. Alanya kültürünün en doğru şekilde anlatılmasını sağlamak amacıyla yapılacak düzenlemelerle ilgili Belediye Encümen Odası'nda Alanya Belediyesi Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel başkanlığında bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya, ALTSO, ALTİD, TURSAB, Alanya Otelciler Pansiyoncular Lokantacılar Kafeteryacılar ve Turistik Eşya Satıcıları Odası'nın yanı sıra ALTSO Meslek Yüksek Okulu, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Meziyet Köseoğlu Çıraklık Eğitim Merkezi ve Karabük Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu'dan temsilciler katıldı.

TURİZMİN HER ALANINDA EĞİTİMLİ VE KALİFİYE ELEMANA İHTİYAÇ VAR

Toplantıda animatör ve animasyon eğitiminin eksikliğini vurgulayan Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel, "Nasıl herkes kendi işi konusunda deneyimli, çalışkan, üretken insanlar arıyorsa, Alanya için hayati önem taşıyan turizmin geliştirilmesi, çeşitlendirilmesi ve doğru şekilde anlatılması için sektörün her alanında kalifiye ve eğitimli kişilere ihtiyaç var" dedi.

KALİFİYE ANİMATÖRLER İSTİHDAM EDİLECEK

Yapılan toplantı sonucunda 2017 yılında ALTSO Meslek Yüksek Okulu bünyesinde Animasyon ve Eğilence Bölümü'nün açılması için çalışma başlatılmasına ve bu bölümden mezun olan öğrencilerin öncelikli olarak turizm ve eğlence sektöründe istihdam edilmelerine karar verildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim