• BIST 9774.19
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Aktaş: CHP il başkanlığına aday değilim

Aktaş: CHP il başkanlığına aday değilim
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Erzurum milletvekili adayı, İl Başkanı Tuncer Aktaş, yarın yapılacak partisinin il kongresinde sağlık nedenlerinden dolayı...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Erzurum milletvekili adayı, İl Başkanı Tuncer Aktaş, yarın yapılacak partisinin il kongresinde sağlık nedenlerinden dolayı aday olmadığını açıkladı.

Kongre öncesinde parti tabanının kendisini il başkanlığı için aday gösterdiğini belirten Aktaş, sağlık nedenlerinden dolayı teklifi geri çevirdiğini kaydetti. Aday olmaması ile ilgili yazılı açıklama yapan Aktaş, "Bu basın açıklaması, Erzurum yerel basınında bir süredir çıkan haberler ve siyasi çevrelerde oluşturulan algı doğrultusunda doğruyu ve yanlışı ayırmak amacı ile yapılmaktadır. 19 Aralık tarihinde gerçekleştirilecek CHP Erzurum il kongresi öncesinde il başkanlığı, ilçe başkanlıkları ve delegelerin şahsım adına gösterdiği iradenin sonucunda il başkanlığı adaylığım için bir zemin oluşmuş durumdadır. CHP Genel Merkezi tarafından yapılan görevlendirme ile ilçe kongrelerimizin sağlıklı biçimde gerçekleştirilmesi için yüklendiğim sorumluluk, parti tabanınca bugün itibariyle il kongresi sonuçlarını önemli ölçüde etkileyecek bir harekete dönüştürülmüştür. Bu noktada iradem dışında bir "Taban hareketi" oluşmuş ve il başkanlığı adaylığım net bir şekilde talep edilmektedir. Bir süredir devam etmekte olan sağlık sorunlarım nedeniyle, yakın çevrem ve ailem ile aldığımız karar sonucu, CHP Erzurum İl Başkanlığı adayı olmadığımı kamuoyu ile paylaşmak isterim. Kirli ve ahlak dışı siyasi çabalar benim siyaset anlayışımın alanına hiçbir zaman girmemiştir. Bu çaba içinde olanlar da kendi yok oluşlarını hazırlamaktadırlar. 14 yaşında Gençlik Kolları üyesi olarak girdiğim CHP'nin bu ülke için her zaman bir ümit kaynağı olduğunu savundum ve savunmaya devam edeceğim. Kongrede seçilecek yönetimin en yakıp takipçisi olacağımı kamuoyu ile paylaşmak isterim." dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim