• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C

Aktar: AKP döneminde vicdansızlık görüyorum

Aktar: AKP döneminde vicdansızlık görüyorum
Prof. Dr. Cengiz Aktar Bugün TV’de katıldığı bir programda AK Parti ile ilgili çarpıcı tespitlerde bulundu.

Erkam Tufan'la Analiz'in bu haftaki konuğu Prof. Dr. Cengiz Aktar oldu. Çarpıcı tesbitlerde bulunan Aktar, 'Son 10 yılda maneviyatın bu kadar gündemde olduğu bir dönem yaşamadık. Bunun karşılığında bugün en az onun kadar yani o ayarda bir çürümüşlük görüyorum' sözleri ile AK Parti'yi eleştirdi.

BugünTV’de yayınlanan Erkam Tufanla Analiz programına konuşan Cengiz Aktar hükümeti kızdıracak açıklamalar yaptı:



Sert ceberut, devletçi, aşırı milliyetçi, muhalefeti düşman addeden, hiçbir şekilde kendine yapılan itirazları kabul etmeyen, ceberut bir iktidar var.

BUGÜNKÜ TÜRKİYE’NİN ADI MAALESEF JÖN TÜRKİYE

Ben zaten Yeni Türkiye demiyorum ki, Jön Türkiye diyorum. İktidara geldiklerinde 1908, 2. Meşrutiyet. Büyük beklentilerle iktidara gelmişlerdi. AKP’ye çok benziyor. AKP dünyanın işini yaptı bu arada. Sezar’ın hakkına Sezar’a verelim. 2002 ile 2006 arasında, ama ondan sonra özellikle 2010 referandumundan sonra iş tamamen tersine döndü ve bugün aynı Jön Türklerin iktidarını, hele hele 1909 darbesi sonrasındaki artık o askeri kanadın İttihat ve Terakki’nin işi ele aldığı sert ceberut, devletçi, aşırı milliyetçi, muhalefeti düşman addeden, hiçbir şekilde kendine yapılan itirazları kabul etmeyen, ceberut bir iktidar var.

AKP DÖNEMİNDE TOPLUMDA MUAZZAM BİR ÇÜRÜMÜŞLÜK VE VİCDANSIZLIK GÖRÜYORUM

Türkiye Cumhuriyet tarihinde, son 10 yıldan bahsediyorum. Maneviyatın bu kadar gündemde olduğu bir dönem yaşamadık. Maneviyattan kastım şu; mütedeyyinler tekrar 2. Mahmut’tan bu yana kamusal alanda yasaklı olan din, mütedeyyinler artık istedikleri gibi dolaşıyorlar, fikir serdediyorlar, rahat bir şekilde yaşıyorlar, bir baskı altında değiller. Bu fevkalade önemli bir şey. Bu maneviyatın karşılığında bugün en az onun kadar yani o ayarda bir çürümüşlük görüyorum. Muazzam bir vicdansızlık, mesela şu olup bitenlerden sonra insanlar twitler atıyorlar yazıp çiziyorlar bunu komplo olduğunu söyleyebiliyorlar, bunu tamamen AKP iktidarına karşı olduğunu söylüyorlar. Burada 300 küsur insan ölmüş, herkes kan ağlıyor. Daha önce de oldu bunlar. Zekeriyaköy’de küçük bir çocuk kayboldu geçenlerde aradılar aradılar. O sırada bazıları twit attı, bu gezinin yıl dönümü yaklaşıyor, babası da zaten aleviymiş, bu masus komplodur, o çocuğu masus kaybettirdiler dediler. Sonra zavallı çocuğu havuzda buldular. Bu çürümüşlüktür. Artık bu bizi, siyaset bilimcilerini aşan bir şey. Bu toplum psikologlarının mesesi artık. Gene geçen seneki kepazeliklerden sonra amam aman borsayı etkilemedi değil mi diye laf işittik. El insaf minel vicdan.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim