• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 16 °C

Akşener 'Millet İttifakı'na bakanlık dağıtmakla suçlayanlar' diyerek seslendi: Atanmış bakanlarını vekil yapma telaşındalar

Akşener 'Millet İttifakı'na bakanlık dağıtmakla suçlayanlar' diyerek seslendi: Atanmış bakanlarını vekil yapma telaşındalar
İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Millet İttifakı'na yönelik 'bakanlık dağıtıyorlar' eleştirilerine yanıt verdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Akşener önce, Cumhur İttifakı'na tartışmalı bir şekilde katılan HÜDA PAR ve Yeniden Refah Partisi üzerinden iktidarı hedef alarak "Bir tarafta seçim kazanmak için kadınlara şiddeti, ölümü tacizi, tecavüzü reva görenler var, diğer tarafta kadınların haklarını korumak isteyenler var" ifadelerini kaydetti.

Akşener, Millet İttifakı'na 'bakanlık dağıtıyorlar' eleştirilerine de cevap vererek şu şekilde konuştu:

Millet İttifakı'nı bakanlık dağıtmakla suçlayanlar, atanmış bakanlarını vekil yapma telaşındalar. Seçimi kaybedeceklerini fark edenler milletvekili olma peşindeler. Madem tüm kabine ani bir aydınlanmaya vekil adayı olmaya karar verdiler o zaman buyursunlar hodri meydan. İstifa etsinler görelim çapları neymiş boyları ne kadarmış.... Üzerlerindeki atanan gömleği çıkarsınlar öyle aday olsunlar. Ama olamazlar, yapamazlar, vazgeçemezler.

'SEÇİMİ KAZANMAK İÇİN KADINA ÖLÜMÜ REVA GÖRÜYORLAR'

Akşener'in konuşmalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Türk siyasetinde daha önce eşi benzeri görülmemiş bu ucube döneme son vermek için önümüzde kritik bir seçim var. Atmamız gereken hayati bir adım var.

Takvimler 14 Mayıs 2023'ü gösterdiğinde hesap vakti. Tüm yolsuzlukların, arsızlıkların, hakaretlerin hesabını soracak. Eminim ki o kutlu gün geldiğinde kazanan millet olacak.

Bir tarafta seçim kazanmak için kadınlara şiddeti, ölümü tacizi, tecavüzü reva görenler var, diğer tarafta kadınların haklarını korumak isteyenler var.

Bir tarafta her alanda ülkemizi krizler yumağına sokan beceriksizler var, diğer tarafta bilimin ışığında krizleri çözmeye talip olan liyakatli kadrolar var.

'ATANAN GÖMLEKLERİNİ ÇIKARSINLAR'

Bir tarafta başkentin göbeğinde yaşanan alçak bir cinayete, Sinan Ateş'in katillerin göz yumanlar var, diğer tarafta Sinan Ateş'i unutturmayacak, katillerinden hesap soracak olanlar var.

Millet İttifakı'nı bakanlık dağıtmakla suçlayanlar, atanmış bakanlarını vekil yapma telaşındalar. Seçimi kaybedeceklerini fark edenler milletvekili olma peşindeler. Madem tüm kabine ani bir aydınlanmaya vekil adayı olmaya karar verdiler o zaman buyursunlar hodri meydan. İstifa etsinler görelim çapları neymiş boyları ne kadarmış.... Üzerlerindeki atanan gömleği çıkarsınlar öyle aday olsunlar. Ama olamazlar, yapamazlar, vazgeçemezler.

Mesela bir Nebati Bakan vardı? Sahi ne oldu ona? Son zamanlarda çıkıp da alışılmış absürtlüğüyle açıklamalar yaptığını duyan var mı? Kayıp bakan Nemo'nun neden ortalıkta olmadığını bileniniz var mı? Ben söyleyeyim çünkü o koltuktan bir kalkarsa bir daha oturamayacağını biliyor. Erdoğan'ın açıklamaları sırasında beliriyor sadece. Bu arkadaşlar artık fotoğraf çekilirken bile rant kovalıyorlar.

Dört buçuk yılda yapmadıklarını şimdi yapıyorlar. Seçime aylar kala milletimizi hatırlamaya karar verdiler. Dört buçuk yıl boyunca boş oturdular, seçim olmasaydı hiç kimse umurlarında olmayacaktı. Ey sandık sen nelere kadirsin.

TARTIŞILAN TEMEL ATMA TÖRENİ

Asgari ücretin 8 bin 500 olduğu yerde emekli vatandaşların en düşük maaşının 7 bin 500 olması hakarettir. Asgari ücreti bir an önce güncelleyin dedim, emekli maaşlarını asgari ücrete yükseltin dedim ama duymadılar.

Artık hesap vakti geldi Sayın Erdoğan. Neden olduğun tüm çilelerin hesabını teker teker vereceksin. Milletimizin senin için tuttuğu kabarık defter açılacak. Hazır ol muhterem.

İktidarın acınası yönetimine şahit olduk. Sahte temel atma töreninden bahsediyorum. Yıllarca ben biten işin açılışını yaparım diyecek kadar şişmiş bir egonun sönüşünün ibretlik vesikasından bahsediyorum. Bu parlak ve cüretkar arkadaşlarımız boş araziye bir demir kafes koymuşlar, üstüne beton döktüler ve servis ettiler alın size AK Parti usulü temel atma. Göz göre göre yalan söylemekten gocunmuyorlar.

Erdoğan’ın deprem bölgesinde attığı hastane temeli gündem oldu: 'Artık göz boyamayı bile beceremiyorlar'    Erdoğan’ın deprem bölgesinde attığı hastane temeli gündem oldu: 'Artık göz boyamayı bile beceremiyorlar'

Şimdi de çıkmışlar bir yılda konutları teslim edeceğiz demişler. Madem öyle 21 yıldır neredeydiniz. 21 yıldır bas bas bağıran bilim insanlarını neden dinlemediniz.

Önümüzde koskoca Marmara depremi riski var. Yıkılmasına kesin olarka bakılan binlerce bina var. Bunların yenilenmesi için ne bekliyorsunuz. Şehirlerimizi depreme hazırlamak zor değil.

ERDOĞAN'IN MİLLET İTTİFAKI BELEDİYELERİNE ELEŞTİRİSİ

Ekrem Başkanı'nın çalışmaları ortada. 14 Mayıs'tan sonra bunun ne kadar kolay olduğunu göstereceğiz.

Hatay ziyaretinde Erdoğan, kürsüye çıkıp dedi ki: Burası CHP demedik, bunlar da vatandaşlarımız dedik. Da eki çok önemli. Psikolojik bir vaka. Bunlar vatandaşmış. Şu edepsizliğe nobranlığa bir bakın. Acı bir gerçek. Bu zat bu sözleri depremzedelere söyledi. Bu sözleri bir cumhurbaşkanı oalrak söyledi. Kendine gel sayın Erdoğan, 45 günün kalmış olsa da sen şu an bu milletin cumhurbaşkanısın.

Sen bu ülkeyi yönettiğini mi sanıyorsun? Sen ihale yönetiyorsun. Sen yönetemiyorsun.

Neymiş belediye başkanlarının cumhurbaşkanı adayı olması yanlışmış, neymiş bu devlet kabile devleti değilmiş. Hayırdır neden bu kadar korktun? Günaydın. Biz sana zaten yıllardır aynı şeyi söylüyoruz, bu devlet kabile devleti değil. Ama maalesef TC, senin kabile devleti standartlarına mecbur da değil.

Bu yüzden engelleri yıka yıka biz geliyoruz! İftiraları, yalanları boza boza geliyoruz! Sen meydanlara çıkıp belediyeler nerede, deprem bölgelerine uğradılar mı diye iftira atarken biz Mansur ve Ekrem Başkanla, Kahramanmaraşlı, Hataylı kardeşlerimizi ziyaret ediyoruz. Sen kedini kandırıyorsun, vatandaşlarımız onlara 'yüzümüz sayenizde güldü' diyor. Sen bu belediyeler çalışmıyor diye karalama yaptı diyorsun ama onlar, AK Parti belediyelerin yapmadığı güzelliği siz yaptınız diyor. Depremin olduğu ilk günden beri 11 belediyemiz canla başla çalıştığını en iyi deprem bölgesindeki insanlarımız biliyor. Sen gider ayak kendini daha fazla rezil etme Geri sayım başladı. Bundan kaçış yok. Korkunun ecele faydası yok. Sana söz sayın Erdoğan, o gün geldiğinde sen utanacaksın. Üstelik bir gün de değil her gün utanacaksın.

Sadece beş yılda bu iktidarın 21 yılda yapamadığını öğreteceğiz. Sayın Erdoğan'a demokrasinin değerini, kadına şiddetle mücadeleyi, ekonomiyi, turizm gelirlerini ikiye katlamayı öğreteceğiz.

'1-2 NİSAN'DA TEAMÜL YOKLAMASI OLACAK'

Önümüzdeki seçimlerde cumhuriyetimizin kurucu değerlerini iktidara taşıyacağız. Hiç merak etmeyin çok az kaldı.

Önümüzdeki seçim kişilerarası rekabetin seçimi olmayacak. 14 Mayıs hak yiyenlerle hakkı koruyanların sçeimi olacak. Hiç kimsenin şüphesi olmasın bu mücadelenin sancağını İYİ Parti taşıyacak.

Partimizin milletvekilleri adaylarını belirlemek için ön seçim gibi işleyecek, hakim huzurundaymış gibi işleyecek bir temaül yoklaması sürecini başlatıyoruz. Bugüne kadar 3379 vatandaşımızın miletvekilliği aday adaylığı başvurusunu aldık. 1-2 Nisan'da temaül yoklamamız için partimize gönül verenleri oy kullanmaya davet ediyorum. Milletimizin sesini duyuracak vekillerimizi hep birlikte seçelim.


İstanbul Haber Ajansı

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim