• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 16 °C

Akşehir’de Doğal Gaz Çalışmaları Başladı

Akşehir’de Doğal Gaz Çalışmaları Başladı
Konya'nın Akşehir ilçesinde doğal gaz dağıtım hattı inşaat çalışmaları başladı.

Konya'nın Akşehir ilçesinde doğal gaz dağıtım hattı inşaat çalışmaları başladı.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, AK Parti Akşehir İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs, doğal gaz dağıtım firması ENERYA'nın Konya Bölge Müdürü Arif Kösen, Belediye Başkan Yardımcısı Mevlüt Yiğit, Fen İşleri Müdürü M. Ozan Küçük ve firma yetkilileri 24 Ağustos Bulvarı üzerindeki inşaat alanında incelemelerde bulundu. Firma yetkililerinden inşaat çalışmaları hakkında bilgi alan Başkan Akkaya, doğal gaz çalışmalarının başlamasından duydukları memnuniyeti ifade ederek, "Uzun zamandır beklediğimiz doğal gaz proje çalışmaları inşaatı başladı. Konya Milletvekilimiz Mustafa Baloğlu Bey, AK Parti İlçe Başkanımız Abdullah Bahadır Örs Bey ve ben, uzun süredir bu işin takibini yapıyorduk. Sayın Başbakanımız da sağ olsun sürekli bu noktada bizlere destek verdi. Nihayet ihale ve projeleme işlemleri de bitti. Dün itibariyle de kazı ve inşaat çalışmaları başladı. Dün 24 Mart günüydü büyük bir tevafuk ki 24 Mart'ta 24 Ağustos Bulvarı'mızda kazı ve inşaat çalışmaları başladı. Bu yıl itibariyle 55 kilometrelik bir hat yapılacak. 6 mahallemizin de tamamı değil ama bazı bölümlerinde inşallah doğal gaz hat çalışması tamamlanacak. Büyük bir aksilik olmadığı takdirde Ekim ayı itibariyle Akşehir'imizin bu mahallelerinde doğal gaz verilmiş ve kullanılmaya başlanmış olacak. Daha önceki planlamada 85 kilometrelik bir paylaşımımız olmuştu şimdi ilk etapta 55 olacak, çalışmanın ve iş aktivitesinin durumuna göre belki artabilecek ve 85 kilometreyi bulacak. Önemli olan bu işin başlaması. Bu bir süreç. Tabi bir senede bu iş bitmeyecek. Diğer illerimizde de olduğu gibi bu iş talebe bağlı seneleri alan bir çalışma. İnşallah talepler oldukça diğer mahallelerimizde de bu çalışmalar devam edecek. Bu yılki çalışmalarda Altunkalem, Selçuk, Yarenler, Gazi, Kileci ve Yeni Mahalle olmak üzere 6 mahallemizin tamamı değil ama bazı bölümlerinde doğal gaz hat çalışması tamamlanacak. Çalışmalar kapsamında Adsız Mahallemizdeki doğal gaz istasyonumuzun bulunduğu mahaldede RMS istasyonu inşaatı çalışmaları da başladı. Akşehir'imizin uzun zamandır beklediği temiz enerji ve temiz yakıt olan doğalgaza huzur içerisinde kavuşmasını temenni ediyorum" dedi.

Başkan Akkaya, doğal gaz inşaatı çalışmaları esnasında zaman zaman çevreye rahatsızlık verilebileceğini belirterek "Alt yapı çalışmalarının olmazsa olmazı, bir çalışma bir hizmet gelirken diğer çalışmalarda da zaman zaman küçük arızalar olabilir. Külfetsiz nimet olmuyor. Biraz rahatsızlık vermiş olacağız. Çünkü şehrimiz çok tarihi bir şehir. İçme suyu ve kanalizasyon şebekesinde 80 yıl üzerinde olan bölümler var. Bu bölümlerde doğal gaz çalışması yapılırken ister istemez zaman zaman arızaya sebebiyet verilebilecek. Bu noktada doğal gaz firmamızla beraber KOSKİ, Akşehir Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi olarak bütün tedbirleri aldık. Bu noktada olabilecek aksaklıklardan dolayı hemşehrilerimizin biraz sabrına ve hoşgörüsüne sığınıyoruz" diye konuştu. Başkan Akkaya, çalışmaların başlamasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

AK Parti Akşehir İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs de yaptığı açıklamada, Akşehir için çok önemli bir günü yaşadıklarına vurgu yaparak, "Akşehir'imiz inşallah hayırlısıyla önümüzdeki kış mevsimine doğal gazla tanışmış olarak girecek" dedi.

Akşehir'deki inşaat çalışmalarını yürüten ENERYA firmasının Konya Bölge Müdürü Arif Kösen de yaptığı açıklamada, 24 Mart tarihi itibariyle Akşehir'deki doğal gaz yatırımı çalışmalarına başladıklarını kaydederek "İnşallah bu yapacağımız yatırımda Ekim ayının sonuna doğru Akşehirlileri temiz ve konforlu yakıt olan doğal gazla buluşturacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim