• BIST 8719.9
  • Altın 2238.96
  • Dolar 32.3373
  • Euro 35.0969
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C

Akşehir STK’larından İsrail’e tepki

Akşehir STK’larından İsrail’e tepki
Mescid-i Aksa'da ki günlerdir şiddetini artıran İsrail işgal güçlerinin müdahaleleri sonrası ilan edilen "Aksa için kızgınlık cuması" kapsamında Akşehir'de...

Mescid-i Aksa'da ki günlerdir şiddetini artıran İsrail işgal güçlerinin müdahaleleri sonrası ilan edilen "Aksa için kızgınlık cuması" kapsamında Akşehir'de bulunan Sivil Toplum Kuruluşları (STK) cuma namazı sonrası Ulu Cami önünde basın açıklaması yaptı.

Türkiye Gençlik Vakfı Akşehir temsilciliği Memur-sen Akşehir temsilciliği, İlim Yayma Cemiyeti Akşehir Şubesi, İHH Akşehir Temsilciliği, Akşehir İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AKİMMED), AK Parti Akşehir Gençlik Kolları, NİDA-DER, Nasreddin Hoca Vakfı, Nasreddin Hoca ve Turizm Derneği tarafından ortak basın açıklaması yapıldı.

Yapılan açıklamada, "Mescid-i Aksa, alınların secdeyle buluştuğu, gönüllerin Rab ile buluştuğu ilk kıblemiz. Mescid-i Aksa, Müminlerin haykırışı, Müminlerin niyazı Mescid-i Aksa biz Müslümanlar için büyük değer taşımaktadır. Yarım asırdır işgal altında bulunan Kudüs'te İsrail, bu sefer gözlerini tekrar Mescid-i Aksa "ya dikti. Acımasızca canına kıyılan masum çocukların, sivil insanların kanı İsrail için yeterli olmayıp, alınların secdeye varmasına da engel olmaktalar! Müslüman Müslüman'ın kardeşidir! Kardeşlerimize ve İslam" a yapılan zulme hep birlikte bütün Müslümanlar olarak karşı çıkmak bizim görevimizdir. Ortaya atılan bir bahaneyle Mescid-i Aksa'ya müdahale edilmiş ve İsrail güçleri tarafından kapıları kapatılmıştır. Üç gün kapalı kaldıktan sonra İsrail polisinin kontrolü ve kapıya konulan metal arama detektörleriyle sınırlı şekilde ziyarete açılmıştır. Her zaman olduğu gibi, vicdanları körelmiş Batı dünyası yine bizi yanıltmayarak sessizliğini korumuştur. Kudüs'e 1948'den beri yapılan işgaller bir yurtta değil, bizzat-i İslam'a karşı yapılan bir saldırıdır. Artık öyle bir boyut almıştır ki ilk kıblemiz de ezan-ı Muhammediye'yi yasaklayacak kadar alçaklaşmışlardır. Bunlara karşı durmak namus borcu olmuştur. Dik duruşumuzu Allah izin verirse eşkıyalıklar son bulup, zalimler kaçacak delik arayana kadar sürdüreceğiz. Burada bu bildiriyle biz Müslümanlar görevimizi yapıyor ve dille uyarıyoruz. Filistin'deki Müslüman amcalarımız, teyzelerimiz, kardeşlerimiz bilsinler ki duamızla ve gönlümüzle sonuna kadar onların yanındayız. Allah'ın izniyle bütün bu zulümler bitecektir. İşgalci İsrail bir gün perişan olacaktır" denildi.

Basın açıklamasının ardından dua edildi. Yapılan basın açıklamasına; Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Sosyal Sigortalar Konya İl Müdürü Murat Mustafa Yavuz, AK Parti İlçe Başkanı A. Bahadır Örs, STK Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Akşehir STK’larından İsrail’e tepki

Akşehir STK’larından İsrail’e tepki

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim