• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 16 °C

Akşehir Belediyesi’nden Karla Mücadele Seferberliği

Akşehir Belediyesi’nden Karla Mücadele Seferberliği
Konya'nın Akşehir ilçesinde dün gece saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışının ardından başlayan karla mücadele çalışmaları Akşehir Belediyesi...

Konya'nın Akşehir ilçesinde dün gece saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışının ardından başlayan karla mücadele çalışmaları Akşehir Belediyesi ekipleri tarafından aralıksız sürdürülüyor.

Akşehir Belediyesi ekipleri, karla mücadele çalışmaları kapsamında ilçe merkezindeki cadde ve sokakları iş makineleri yardımıyla temizlerken, tuzlama ve kumlama çalışmaları da yapıyor. İlçe merkezinin dış mahallelerle olan bağlantı yollarının ulaşıma açık tutulması için de seferber olan ekipler, bu yollarda da kar küreme çalışmaları yaparak, ihtiyaç duyulan yerlerde de tuzlama ve kumlama çalışmaları gerçekleştirdi. Ayrıca belediye ekiplerince yayaların kullandığı kaldırımlarda da küreklerle temizlik çalışmaları yapıldı.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız ile birlikte geceden itibaren mücadele çalışmalarını yürüten ekipleri denetleyerek gerekli koordineyi sağladı. Fen İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesindeki kar mücadele ekipleri tarafından çalışmaların sürdürüldüğünü belirten Başkan Akkaya, "Şehrimize uzun süredir beklediğimiz kar yağışı ve bereket geldi. Çiftçilerimiz ve hemşehrilerimiz bu kar yağışını bekliyordu. Cenab-ı Allah beklenen kar yağışını vererek şehrimizi adı gibi aklara bürüdü. Gece saatlerinde başlayan yağışla birlikte ise Akşehir Belediyesi olarak çalışmalarımıza başlayarak Fen İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesindeki ekiplerimizle karla mücadele çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

EKİPLERİMİZ 24 SAAT GÖREVLERİNİN BAŞINDA

Akşehir'de tüm yoların temizlenerek trafiğe açık olduğunu söyleyen Başkan Akkaya, "Büyükşehir Yasası ile mahallemiz haline gelen köy ve kasabalarla olan bağlantı yollarımızda da hem belediyemiz ekipleri, hem de Büyükşehir ve Karayolları ekipleri gerekli çalışmaları yapmıştır. Bu mahallelerimizde de açık olmayan yol kalmamıştır" dedi.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, belediye ekiplerinin Akşehir'deki kar yağışı ve buzlanmaya karşı tüm ekipmanlarıyla 24 saat görevinin başında olacağını belirterek, bölge genelinde yaşanabilecek tüm olumsuzlukların önüne geçmek amacıyla gerekli tedbir ve önlemlerin alındığını da bildirdi.

Akşehir Belediyesi’nden Karla Mücadele Seferberliği

Akşehir Belediyesi’nden Karla Mücadele Seferberliği

Akşehir Belediyesi’nden Karla Mücadele Seferberliği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim