• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 16 °C

Aksaray’dan Bayırbucak’a Yardım

Aksaray’dan Bayırbucak’a Yardım
Aksaray'da, AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı, Ziraat Odası Başkanlığı, İnsani Yardım Vakfı (İHH), Genç Memur-Sen tarafından Suriye'deki BayırBucak...

Aksaray'da, AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı, Ziraat Odası Başkanlığı, İnsani Yardım Vakfı (İHH), Genç Memur-Sen tarafından Suriye'deki BayırBucak Türkmenleri'ne 1 TIR dolusu yardım malzemesi gönderildi.

Cumartesi Pazarı içinde gerçekleştirilen törene Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Aktaş, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, İHH Başkanı Önder Özkan ve çok sayıda üye katıldı.

Törende açıklama yapan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, "Bayırbucak'ta yaşanan durumu hepimiz biliyoruz. Burada duyarlı olmak, bu duyarlılığı hissedip onların yanında olduğumuzu göstermek lazım. Şimdi bu duyarlılığı gösteriyoruz. Yapılan çalışmalardan dolayı herkesi tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum. Allah sizlerden razı olsun. İnşallah bizler de elimizden geldiği kadar ne yapmamız gerekiyorsa da yanınızda olacağız" dedi.

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Aktaş ise, "AK Parti Aksaray Gençlik Kolları Teşkilatı ve diğer sivil toplum örgütlerimizin gençlik kolları ile bir çalışma yaptık. Bayırbucak'taki Türkmen kardeşlerimize dualarımızın yanı sıra maddi de bir destek olmak adına böyle bir yola çıktık. Onların bizlerin desteğine çok ihtiyaçları var. Bizler de bir nebze de olsa onların ihtiyaçlarına karşılık vermek, ihtiyaçlarını karşılamak adına bir TIR gönderiyoruz. Gençlik teşkilatımıza ve yardımda bulunan tüm Aksaraylılara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Aksaray'ın yardım konusunda çok duyarlı bir il olduğunu belirterek, "Aksaray'da Bayırbucak Türkmenlerine yönelik bir kampanya başlatıldı. Gerek gıda, gerek giyim yardımı gibi. Bizler de Aksaray Ziraat Odası olarak ekibimiz ve iş adamlarımızla yaklaşık 200 torba un katkıda bulunduk. Ben burada AK Parti Gençlik Kollarına, STK Platformuna çok teşekkür ediyorum. Aksaray bu konularda duyarsız bir il değil. Gerçekten çok duyarlı. Yardımsever insanlarımız var. Tüm yardımsever insanlarımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kaydetti.

Konuşmaların ardından yardım TIR'ı dualar eşliğinde yola çıktı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim