• BIST 9797.08
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Aksaray’da Yonca Biçim Sezonu Açıldı

Aksaray’da Yonca Biçim Sezonu Açıldı
Nüfusunun yüzde 80'inin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığı, yonca üretimi ve kalitesinde ilk üç sırada yer alan Aksaray'da yonca biçim sezonu...

Nüfusunun yüzde 80'inin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığı, yonca üretimi ve kalitesinde ilk üç sırada yer alan Aksaray'da yonca biçim sezonu başladı.

Aksaray'ın merkeze bağlı Sultanhanı Beldesi'nde 2016 yılı yonca biçim sezonu açıldı. Özel bir tarım makineleri firması tarafından düzenlenen törenle yonca biçim sezonu açılırken, sezon açılışına gelen çiftçilere yemek ikram edildi. Sezon açılışına Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ve çok sayıda yonca üreticisi katıldı. Türkiye genelinde yonca kalitesi ve üretimi kapsamında ilk üç sırada yer alan Aksaray'da çiftçiler bu yılki üretimden oldukça umutlu.

Programda bir konuşma yapan Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Aksaray'ın tarım ve hayvancılıkta çok önemli bir olduğu kadar yonca üretiminde de isminden söz ettirdiğini belirterek, "2016 yılı yonca biçim sezonumuz bugün başladı. Türkiye'de ve Aksaray'daki eli nasır tutmuş üreticilerimize sezonun bereketli, hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. İç Anadolu bölgesi ve özellikle Aksaray kuraklık çektiği için üreticilerimiz inadına üretmeye devam ediyor. Şu anda kuraklık nedeniyle ciddi sıkıntı içerisindeyiz. Buna rağmen üretmeye devam ediyoruz. Türkiyemizde yonca denilince akla Aksaray geliyor. Aksaray'da da yonca denilince akla Sultanhanı ve Yenikent geliyor. Sultanhanı zaten şu anda yonca üretiminde ve kalitesinde birinciliği ele almış durumda. Üreticilerimiz gerçekten her alanda çok önemli mesafeler kat etti. Üreticilerimiz aynı zamanda teknolojiyi takip ederek yeniliklerle üretimlerini sürdürüyor. Aksaray'ın protein değeri de çok yüksek. Tarım ve hayvancılıkla uğraşan büyük ulusal ve uluslararası firmalar Aksaray'a yatırım yapıyor. Türkiye'deki yarış atlarına giden yoncalar bile bizim Aksaray'ımızın yoncası. Bu bağlamda üreticilerimize ve Sultanhanı çiftçilerimiz tebrik ediyorum. Biz Ziraat Odası olarak her zaman üreticimizin yanındayız, hizmetindeyiz" dedi.

Yonca üreticileri ise yeni sezondan umutlu olduklarını belirterek, Aksaray'ın yonca üretiminde bir numara olduğunu söylediler.

Aksaray’da Yonca Biçim Sezonu Açıldı

Aksaray’da Yonca Biçim Sezonu Açıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim