• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 16 °C

Aksaray’da yağmurlu 19 Mayıs coşkusu

Aksaray’da yağmurlu 19 Mayıs coşkusu
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, bu yıl Aksaray'da yağmur altında kutlandı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, bu yıl Aksaray'da yağmur altında kutlandı.

15 Temmuz Milli İrade Meydanında başlayan programa çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı. Sağanak yağışa rağmen bayram yerini terk etmeyen vatandaşlar, öğrencilerin sergilediği birbirinden güzel gösteriyi izledi. 7'den 70'e onlarca vatandaşın katıldığı programda şiirler okundu, halk oyunları gösterisi, spor faaliyetleri gösterileri sergilendi. 19 Mayıs'ın Türkiye için çok önemli bir tarih olduğunu ifade eden Aksaray Valisi Aykut Pekmez, "Hepimizin bildiği gibi 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı törenimizi büyük bir coşkuyla yaptık. Tabii 19 Mayıs, Türkiye Cumhuriyeti tarihi açısından çok önemli. Belki Cumhuriyetin ilk adımının atıldığı bir gün. Bu günü de gençlere ithaf ettik. Cumhuriyetimiz inşallah o ilk adımdaki heyecanla beraber ilelebet gençlerimizle birlikte yaşayacak diye düşünüyoruz ve gençlerimize güvenimiz sonsuz. İnşallah onlar ülkemizi bizden daha ileriye götürecekler diye düşünüyoruz. Bütün gençlerimizin bayramını kutluyorum ve hepsine teşekkür ediyorum" dedi.

"19 Mayıs tarihimiz için çok önemli"

Mustafa Kemal Atatürk'ün silah arkadaşlarıyla birlikte 19 Mayıs 1919'da verdiği mücadele sonucu bu günleri görebildiklerini söyleyen Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı da, "19 Mayıs biliyorsunuz bizim için, tarihimiz için çok önemli bir gün. 19 Mayıs'ta hem Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, hem de silah arkadaşlarının yapmış olduğu mücadeleler neticesinde biz bugün burada rahat bir nefes alabiliyoruz ve ülkemiz de bağımsızlığını, bütünlüğünü her şekilde anlatıyoruz. 15 Temmuz Meydanındayız. Buranın da bir önemi var. 15 Temmuz'daki şehitlerimiz anısına da biz burada Allah'tan rahmet diliyoruz. Gazilerimize de acil şifalar diliyoruz" şeklinde konuştu.

2,5 yaşındaki kızıyla yağmur altında bayramı kutladı

Kutlama törenine 2,5 yaşındaki Nehir Gür isimli kızıyla elinde Türk bayrağıyla katılan Gülçin Gür (33), kızının da Atatürk, Cumhuriyet ve vatan sevgisiyle büyümesini istediği için yağmur çamur demeden programa katıldıklarını söyledi. Anne Gür, "Bu bizim bayramımız. Atatürk'ü saygı ve sevgiyle anıyoruz. Kızımızın da bu sevgiyle büyümesi için bugün burada bu yağmurda kızımızın da bu coşkuyu yaşaması için buradayız. Her koşulda da gelmeye devam edeceğiz inşallah. Kızımız da bu duyguyla yaşasın. Bizler bu şekilde büyüdük. Kızımızda bu şekilde her koşulda Atatürk sevgisiyle, Cumhuriyet sevgisiyle, vatanını severek büyüsün diye buradayız. Yağmur, çamur dinlemeden her koşulda burada olacağız. Her zaman bayramlarımız için yağmur çamur dinlemeden, soğukta, sıcakta her zaman buradayız" dedi.

Kutlama programına, Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Gazi Demir, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cüneyt Alkan, İdari Mahkemesi Başkanı Osman Erkan, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, daire müdürleri, STK başkanları, öğrenciler, veliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Aksaray’da yağmurlu 19 Mayıs coşkusu

Aksaray’da yağmurlu 19 Mayıs coşkusu

Aksaray’da yağmurlu 19 Mayıs coşkusu

Aksaray’da yağmurlu 19 Mayıs coşkusu

Aksaray’da yağmurlu 19 Mayıs coşkusu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim