• BIST 9877.82
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Aksaray’da okullarda huzur ve güvenlik toplantısı düzenlendi

Aksaray’da okullarda huzur ve güvenlik toplantısı düzenlendi
Aksaray Valisi Aykut Pekmez başkanlığında, "Okullarda Huzur ve Güvenlik Toplantısı" düzenledi.

Aksaray Valisi Aykut Pekmez başkanlığında, "Okullarda Huzur ve Güvenlik Toplantısı" düzenledi.

2017-2018 eğitim ve öğretim yılı 2. döneminin huzur ve güven içinde geçmesi amacıyla okullarda alınması gereken güvenliğin azami ölçüye çıkarılması ve uyuşturucu maddelerle mücadele kapsamında yapılacak çalışmaları koordine etmek maksadıyla Vali Aykut Pekmez başkanlığında valilik toplantı salonunda "Okullarda Huzur ve Güvenlik Toplantısı" gerçekleştirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü sunumuyla Aksaray'da geçen yıllarda ve 2017-2018 eğitim öğretim yılı 1. dönemde yapılan çalışmalar ve 2. dönemde alınması gereken tedbirler hakkında detaylı bilgiler verildi.

Toplantıda konuşan Vali Aykut Pekmez, "Öğrencilerimizin daha güvenli şekilde eğitimlerini sürdürebilmeleri ve okula gidiş-gelişlerini güvenli şekilde yapabilmeleri amacıyla, her okulumuza güvenli eğitim koordinasyon görevlisinin görevlendirilmesi sağlanacaktır. Okul servis araçlarının hem sürücülerinin hem de araçlarının denetimleri periyodik olarak yapılacak, okul önleri ve yakınlarında ilgisiz kişilerin bulunması engellenecek, okul kantinlerinde periyodik denetimler yapılarak öğrencilerimizin sağlıklı beslenmesi sağlanacaktır. Okul giriş ve çıkış saatlerinde okul önlerinde gerekli trafik tedbirleri alınacak, pansiyonlu okullarda pansiyonların fiziksel durumu denetlenecek, okul kamera sistemlerinin Kent Güvenlik Yönetim Sistemine (KGYS) entegresi için gerekli çalışmalar yapılacak, uyuşturucu ile mücadelede okul, aileler ve sivil tolum kuruluşları ile ortak programlar yapılacaktır" dedi.

Toplantıda söz alan kurum amirleri, muhtarlar ve okul aile birliği başkanları eğitim ve öğretim yılı içerisinde karşılaştıkları sorunları dile getirerek, gerekli önlemlerin alınması talebinde bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim