• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Aksaray’da "Kadın Psikolojisi" Konferansı

Aksaray’da "Kadın Psikolojisi" Konferansı
Aksaray Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla "Kadın Psikolojisi" konulu konferans düzenlendi.

Aksaray Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla "Kadın Psikolojisi" konulu konferans düzenlendi.

Aksaray Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi Başkanı Hasibe Yazgı'nın ev sahipliğinde Belediye Tiyatro Salonunda düzenlenen konferansa, Kadın Platformu Üyeleri, Ticaret Odası Kadın Girişimciler Topluluğu Başkan ve Üyeleri ile Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda hanım davetli katıldı. Konferansa iştirak eden tüm hanımlara Aksaray Belediyesi tarafından kırmızı karanfil hediye edildi.

Aksaray Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi Başkanı Hasibe Yazgı günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşmada Kadın Koordinasyon Merkezi olarak kadınlara yönelik yaptıkları hizmetleri dile getirdi. Konferansa konuşmacı olarak katılan Uzman Psikolog ve Psikoterapist R. Berin Tuncel, kadınların toplumsal yönünden çok iç ve dış dünyaları ile psikolojik yönlerine değinerek bilgiler aktardı.

Tuncel, konuşmasına başlamadan önce bir bebeğin anne karnındaki dünyasında doktor ile arasında yaşanan diyaloğu anlatan İngilizce bir sinevizyon gösterisi sundu. Daha sonra sunumuna başlayan Tuncel, kadınların özellikleri ve psikolojik yönleri hakkında şu görüşlere yer verdi.

"Adem ile Havva'dan beri süre giden bir kadın-erkek algımız var. İnsanlık kadar eski. Dönemlerden ve kültürlerden etkilenerek değişen, dönüşen. Belki de kimi yönleri ile aynı kalan. Ama her zaman topluma "ritim" veren. Burada kadınlığın toplumsal yönünden ziyade psikolojik yönüne odaklanmaya davet ediyorum sizi. Dış dünyada kendinizi nasıl ifade ettiğiniz, hangi yönlerinizin ön planda olduğundan ziyade, içinizde kendinizi nasıl hissediyorsunuz? Erkeklere has bazı özellikler taşıyor musunuz? Bunları oranlayabilir misiniz? Güçlü müsünüz? Gücünüzün kaynağı nedir? Kendimizi nasıl hissettiğimiz ve nasıl göründüğümüz çoğu zaman farklıdır. Çoğu kadın, iç dünyasında kendisini güçsüz ve korunmaya muhtaç hissettiğini ama hayatta kalmak için güçlü görünmek zorunda olduğunu söyler. Kimi kadınlar ise, iç dünyalarında çok güçlüdürler ve dışarıdan pek bir beklentileri yoktur ama buna rağmen, zayıf, yardıma muhtaç görünebilirler. Bütün bu farklılıklar, ilişkilerimizin niteliğini belirler. Kendini tanımak için iç dünyasına yoğunlaşan bir kadın, daha önce fark etmediği şeyleri fark etmeye başlayabilir. Bu farkındalık onda bazı değişimler doğurur."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim