• BIST 8718.11
  • Altın 2248.012
  • Dolar 32.3309
  • Euro 35.1876
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Akpınar:Yozgat asayiş ve huzur bakımından iller arasında ilk sıralarda yeralıyor

Akpınar:Yozgat asayiş ve huzur bakımından iller arasında ilk sıralarda yeralıyor
Yozgat İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, Yozgat'ın asayiş ve huzur yönüyle Türkiye'deki iller arasında ilk sıralarda yer aldığını belirterek, vatandaşların...

Yozgat İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, Yozgat'ın asayiş ve huzur yönüyle Türkiye'deki iller arasında ilk sıralarda yer aldığını belirterek, vatandaşların katkı ve güveniyle bu huzurun daima devam edeceğini söyledi.

Yozgat İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, şube müdürleri ile birlikte Yozgat Polis Evi'nde düzenlediği basın toplantısında 2015 yılı faaliyetlerini değerlendirdi. İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, yaptığı açıklamada Yozgat Emniyet Müdürlüğü'nün 2015 yılı içerisinde önemli ve başarılı işlere imza attığını söyledi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube (KOM) Müdürü Alper Özkan da, Yozgat'ın genel olarak uyuşturucu açısından çevre illerle kıyaslandığında daha iyi seviyede olduğunu söyledi.

KOM'un 2015 yılı içerisinde özverili bir çalışma gerçekleştirdiğini anlatan Özkan, "2015 yılı içerisinde il merkezi ve ilçeler dahil olmak üzere yaptığımız çalışmalar neticesinde 158 kilo 815 gram kubar esrar, 58 kilo toz esrar, 24 gram eroin, 841 adet ecstasy hap, 152 gram sentetik kannobinoid maddesi ve 31 kök hint keneviri ele geçirildi. Toplam 177 olayda 372 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 27'si tutuklanarak cezaevine konulmuştur." dedi.

KOM olarak yaptıkları mücadelede sigara kaçakçılığında 397 milyon 650 bin lira vergi kaybının önüne geçildiğini ve sigara kaçakçılığına asla geçit vermediklerini vurgulayan Arslan, "Sigara kaçakçılığı ile elde edilen gelirin terör faaliyetlerine finansman sağlandığı ülkemizde artık bilinen bir gerçektir. Yozgat'ta 2015 yılında 44 ayrı sigara kaçakçılığı olayı tespit edilmiş olup, 81 şüpheli şahıs yakalanarak adli işlem yapılmıştır. Bu operasyonlarda ise 545 bin 175 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirilmiştir. Bu ele geçirilen sigaraların vergi miktarı ise 397 milyon 650 bin liradır. Kaçak sigaraya yönelik yapmış olduğumuz operasyonlar neticesinde devletimizin 397 milyon 650 bin lira vergi kaybının önüne geçilmiştir." diye konuştu.

Asayiş Şube Müdürü Aykut Andaç da yaşanan asayiş olaylarıyla alakalı yakalanan şahıslardan 101 kişinin tutuklandığına dikkat çekerek, 2015 yılı içerisinde meydana gelen olayların yüzde 97'sinin aydınlatıldığını söyledi. Andaç, "Kumar oynatıldığı tespit edilen 2 iş yeri yetkilisi hakkında ali işlem yapılmış, iş yerleri 15 gün süreyle faaliyetten men edilmiştir. Yapılan diğer çalışmalarımızda ise 56 adet çeşitli ateşli silah ve 23 adet kesici alet ele geçirilmiş, ele geçirilen silahlar ve şahıslar hakkında gerekli işlemler yapılmıştır" şeklinde konuştu.

Muhabere Şube Müdürü İsmet Özdemir, Yozgat merkez ve ilçelere yapılan MOBESE çalışmaları hakkında bilgi verirken, Lojistik Şube Müdürü Serkan Mercan ise yapımı tamamlanan ve inşaatı devam eden ilçe emniyet müdürlüğü binaları ve lojmanlar hakkında bilgi verdi.

Çocuk Şube Müdürü Nadir Koçak da Yozgat'ta Güvenli Okul Merkezi (GOM) hakkında bilgiler verdi. Yozgat Emniyet Müdürü Saim Akpınar, Yozgat'ın huzur kent olduğunu, bu huzur ortamının bozulmaması için emniyet olarak ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti. Özdemir, "Özellikle vatandaşlarımızın polisimize destek olmalarını, şüpheli gördükleri bir durumda 155'e ihbarda bulunmasını istiyoruz. Polis halkımızın desteğini ne kadar fazla alırsa başarısı da o kadar artacaktır. Bizim bu başarılarımızda vatandaşlarımızın da katkısı büyüktür." diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim