• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

AKP, o bakanları gizli oyla mı aklayacak?

AKP, o bakanları gizli oyla mı aklayacak?
AKP'li 86 milletvekilinin 4 eski bakan hakkında verdiği Yüce Divan önergesi, gizli oylama ile reddedilebilir.

AK Parti'li 86 milletvekilinin 4 eski bakan hakkında verdiği ancak rüşvet iddialarının yer almadığı Meclis Soruşturma önergesinin, gizli oylama ile reddedilebileceği bildirildi. 8 Nisan'dan sonra TBMM'de yapılacak oylamada, Meclis Komisyonu kurulup kurulmaması için iç tüzük gereği gizli oylama yapılacak. Bu oylamada AKP milletvekilleri ret oyu verirse, Yüce Divan ihtimali de ortadan kalkacak.
 
TBMM içtüzüğü gereği, Meclis soruşturması açılıp açılmaması hakkında yapılacak görüşmeler, önergenin verilişinden itibaren bir ay içinde tamamlanıyor. AKP ve CHP'lilerin önergeleri 20 Mart günü TBMM'ye verildi. Ancak Meclis, aynı gün tatile girdiği için, bir aylık sürenin de 8 Nisan'dan itibaren başlayacağı belirtiliyor. Bu durumda önergeler, 8 Mayıs tarihine kadar görüşülecek.
 
KRİTİK SAYI 40
Görüşmeler sırasında, önergeyi verenlerden ilk imza sahibi ile şahısları adına üç milletvekili konuşacak, suçlanan 4 bakana da söz verilecek. Ardından da gizli oylama yapılacak. Bu oylamada 318 milletvekili bulunan AKP'den 40 civarında kabul oyu verilip, diğer vekiller ret oyu kullanırsa, önerge reddedilecek. Bu durumda toplam 230 oyu bulunan muhalefet ve bağımsızların tümü kabul oyu verse bile önergeler reddediliyor. 
 
AKP ve CHP'lilerin verdikleri önergelerin ayrı ayrı mı yoksa birleştirilerek mi görüşüleceği de henüz netlik kazanmadı. CHP, AKP önergelerinde ''Rüşvet'' iddiasının yer almaması nedeniyle birleştirmeye karşı çıkıyor. Ayrı ayrı görüşme yapılır ve öncelik AKP önergelerine verilip kabul ya da reddedilirse, bu kez CHP önergeleri görüşülemeyecek. AKP önergesinin kabulü, kurulacak Meclis soruşturma komisyonunun, önergede yer almadığı gerekçesiyle, ''Rüşvet iddialarının'' araştırılmaması sonucunu da doğuracak. KAYNAK: Gazeteport

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim