• BIST 8745.38
  • Altın 2240.79
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1653
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C

Akif Hamzaçebi'den AKP'ye Kur'an'dan gönderme

Akif Hamzaçebi'den AKP'ye Kur'an'dan gönderme
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Kur'an-ı Kerim'de adı geçen Ad Kavmi'nin her yüksek tepeye yapılar yaptığını hatırlatarak, iktidarın da şimdi bulduğu her boş arsaya gökdelen ve rezidans yaptığını söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Kur'an-ı Kerim'de adı geçen Ad Kavmi'nin her yüksek tepeye yapılar yaptığını hatırlatarak, iktidarın da şimdi bulduğu her boş arsaya gökdelen ve rezidans yaptığını söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 84. birleşimi saat 14.00'te yoklama yapılmaksızın müşahede ile açıldı. Birleşimi Meclis Başkanvekili Meral Akşener yönetiyor.
TBMM Genel Kurulu'nda, yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında eski bakanlar Zafer Çağlayan, Egemen Bağış, Muammer Güler ve Erdoğan Bayraktar hakkında hazırlanan fezlekelerle ilgili Meclis Soruşturma Komisyonu kurulup kurulmamasıyla ilgili önergeler ele alınacak.

Başkanlığın Genel Kurul'a sunuşlarına geçildi. Meclis araştırması açılmasına ilişkin üç önerge okunarak bilgiye sunuldu. CHP Grubu'nun, Özel Gündemde Yer Alacak İşler kısmındaki 5 Meclis soruşturması önergesinin sıralamasının değiştirilmesi önerisi görüşülüyor. CHP'nin bir önergesi üzerine konuşan Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, rüşvet ve yolsuzluklar karşısında 'yargıya değil sandığa götürelim' diyen bir iktidar olduğunu ifade etti. Seçim sonuçlarını güvenoyu olarak değerlendiren bir iktidar olduğunu dile getiren Hamzaçebi, "Yolsuzluktan aklandık diyen bir iktidar var. Her seçim sonrası geleneksel olarak yapılan balkon konuşması, bu defa bir pervasızlığın ilanıydı. Pervasızlık ilan edilmiştir. Asıl vahim olan budur. Kimse yüzde 43 oy ile rüşvet ve yolsuzluğun üzerinin örtüleceğini düşünmesin; yüksek tepelere çıkma hevesyle bu yolsuzluğu kapatacağını sanmasın. Şimdi yüksek tepeye çıkma hevesi var." şeklinde konuştu.

Kur'an-ı Kerim'deki Ad Kavmi'ni örnek veren Hamzaçebi, bu kavmin her yüksek tepeye yapılar yaptığını hatırlattı. İktidarın da şimdi bulduğu her boş arsaya gökdelen, rezidans yaptığını anlatan Hamzaçebi, "Bu hesap mutlaka Yüce Divan'da görülecektir. Hiç kimsenin üstünü örtmeye gücü yetmeyecektir. Bugün tarihi bir gündür; 12 yıllık saltanat ideolojisinin son erdiği gündür." dedi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ise Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük yolsuzluk ve rüşvetinin görüşüleceğini kaydetti. Telefon konuşmaları için montaj, şantaj, depriyaj denerek her türlü kelimenin kullanıldığını dile getiren Tan, ancak şimdiye kadar konuya ilişkin ciddi bir sonuç alınamadığını hatırlattı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim