• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Akgün: “Türkiye, Avrupa’nın Doğu’daki emniyet subapıdır”

Akgün: “Türkiye, Avrupa’nın Doğu’daki emniyet subapıdır”
Almanya'daki Büyükçekmece-Gelsenkirchen Kardeş Şehir Dostluğunu Geliştirme Derneği toplantısında konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan...

Almanya'daki Büyükçekmece-Gelsenkirchen Kardeş Şehir Dostluğunu Geliştirme Derneği toplantısında konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Türkiye'nin, Avrupa'nın Doğu'sundaki laik, demokratik ve hukuk devleti yapısıyla emniyet sübabı olduğunu söyledi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve beraberindeki heyet, Büyükçekmece'nin kardeş şehri Gelsenkirchen Belediyesi ve Büyükçekmece - Gelsenkirchen Kardeş Şehir Dostluğunu Geliştirme Derneği'nin davetlisi olarak Almanya'ya gitti.Büyükçekmece Belediyesi ve Almanya'nın Gelsenkirchen Belediyesi arasında 15 yıl önce imzalanan kardeş şehir anlaşması ile kurulan dostluk köprüsü ve hayata geçirilen projelerle emin adımlar atıyor. Dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin yanı sıra eğitim, sosyal, ekonomik alanlarda üretilen projelerle de bağlarını güçlendiren Büyükçekmece Belediyesi ve Gelsenkirchen Belediyesi önümüzdeki süreçte de çok daha önemli projelere imza atmaya hazırlanıyor.

Demokrasi şehitleri için saygı duruşu yapıldı

Gelsenkirchen Belediyesi ve Büyükçekmece - Gelsenkirchen Kardeş Şehir Dostluğunu Geliştirme Derneği'nin davetlisi olarak Almanya'da bulunan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve Büyükçekmece heyeti, her iki kent arasındaki dostluk bağlarının güçlendirilmesi adına yeni projelere imza atmaya hazırlanıyor. Büyükçekmece heyetini akşam yemeğinde ağırlayan Büyükçekmece - Gelsenkirchen Kardeş Şehir Dostluğunu Geliştirme Derneği Başkanı Rudiger von Schönfeldt, her iki kent arasındaki kardeşlik köprülerinin her geçen gün daha da sağlam temeller üzerine oturduğunun altını çizerek; "15 Temmuz tarihinde Türkiye'de seçilmiş iktidara karşı yapılan antidemokratik girişimi asla tasvip etmiyoruz. Laik, demokratik ve hukuk devleti olan Türkiye'nin yaşadığı bu üzücü olaylar nedeniyle bizler de derin bir üzüntü yaşadık. Bu üzücü olaylar karşısında, Türk milletinin demokrasiye sahip çıkmak adına ortaya koyduğu tavır da takdire şayandır. Türk milletine bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, 15 Temmuz gecesi yaşamını yitiren demokrasi şehitleri için herkesi bir dakikalık saygı duruşuna davet ediyorum" ifadesini kullandı. Schönfeldt'in konuşmasının ardından bir dakikalık saygı duruşuna geçildi.

"Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkamazlar"

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 1923 yılında Atatürk'ün kurduğu laik, demokratik ve hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin çok sağlam temeller üzerine oturtulduğunun altını çizerek; "Türkiye Cumhuriyeti zaman bu türden antidemokratik girişimlerle karşılaşsa da her zaman devletiyle, milletiyle dimdik ayakta durmayı başarmıştır. Bundan sonrada ayakta duracaktır bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Türkiye Avrupa'nın Doğu'daki emniyet sübabıdır" diye konuştu.

"Avrupa terör örgütlerine karşı tavrını belirlemek zorunda"

Başkan Akgün, Avrupa'nın doğusunda yer alan Türkiye'nin, Avrupa için göz ardı edilemeyecek bir müttefik olduğunu belirterek; "Ortadoğu ve Suriye'de yaşanan krizlerin Avrupa'ya yansımaması Türkiye sayesindedir. Son olarak Suriye'de yaşanan iç savaşın ardından ülkelerini terk etmek zorunda kalan ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerine sığınmak isteyen 4 milyon Suriyeliye bugün Türkiye Cumhuriyeti kucak açmıştır. 80 milyon nüfusa sahip olan Türkiye, Avrupa için çok önemli ve stratejik bir müttefiktir. Bunu bütün siyasilerde biliyor. Avrupa artık Türkiye'de eylem yapan, masum insanların canına kast eden terör örgütlerine karşı harekete geçmek zorundadır. Türkiye'ye karşı düşmanca eylem yapan bu terör örgütlerinin Avrupa'da barınmasına müsaade etmemeli ve her türlü faaliyetlerine son vermelidir. Avrupa bunu sadece Türkiye için değil Avrupa'nın geleceği ve mutluluğu için yapmalıdır" dedi.

"Önemli projelere imza atılacak"

Başkan Akgün konuşmasının son bölümünde de, Büyükçekmece ve Gelsenkirchen arasında 15 yıl önce atılan kardeşlik temellerinin çok sağlam bir yapıya kavuştuğunu belirterek şöyle konuştu; "Önümüzdeki günlerde sosyal, ekonomik ve özellikle de eğitim alanında uygulamaya geçireceğimiz projelerle bu kardeşlik köprüsünü daha da sağlam temeller üzerine oturtacağız" diye konuştu.

Schalke04 Kulubü efsanevi Başkanı Rehberg de geceye katıldı

Yapılan konuşmaların ardından Büyükçekmece ve Gelsenkirchen kardeş şehirleri birbirlerine çeşitli hediyeler takdim edildi.. Geceye Büyükçekmece Gelsenkirchen Kardeş Şehir Dostluğunu Geliştirme Derneği kurucularından Schalke 04 Kulübü efsanevi başkanı Gerhard Rehberg, Büyükçekmece Belediye Meclis Üyeleri, başkan yardımcıları, belediye birim müdürleri ve mahalle muhtarlarından oluşan heyet katıldı.

Akgün: “Türkiye, Avrupa’nın Doğu’daki emniyet subapıdır”

Akgün: “Türkiye, Avrupa’nın Doğu’daki emniyet subapıdır”

Akgün: “Türkiye, Avrupa’nın Doğu’daki emniyet subapıdır”

Akgün: “Türkiye, Avrupa’nın Doğu’daki emniyet subapıdır”

Akgün: “Türkiye, Avrupa’nın Doğu’daki emniyet subapıdır”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim