• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Akdoğan’dan "Niğde’nin Tanıtımına Para Harcamadık" Özeleştirisi

Akdoğan’dan "Niğde’nin Tanıtımına Para Harcamadık" Özeleştirisi
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan yaptığı özeleştiride, Niğde'nin tanıtımının 50 yıldır ihmal edildiğini belirterek, belediye, valilik, kültür...

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan yaptığı özeleştiride, Niğde'nin tanıtımının 50 yıldır ihmal edildiğini belirterek, belediye, valilik, kültür ve turizm müdürlüğünün kentin tanıtımı için hiç para harcamadıklarını söyledi.

Beraberindeki heyetle Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'ni (ÇGC) ziyaret eden Başkan Akdoğan, ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ve yönetim kurulu üyeleriyle sohbet etti.

Sohbette, Adana ile Niğde arasındaki ilişkilerin yanı sıra Niğde'deki yatırımlar ve projeler hakkında bilgiler veren Başkan Akdoğan, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kentin turizm potansiyeliyle alakalı da özeleştirilerde bulundu.

Doğa harikası Yedigöller'den bahseden Başkan Akdoğan, dünyanın dört bir yanından dağcıların ilgisini çeken 3 bin 650 metre yüksekliğindeki Demirkazık ve Aladağlar'ın turistik önemine işaret etti. Kentteki turizm potansiyelinin yeterince tanınmadığını vurgulayan Başkan Akdoğan, "Belediye, valilik, kültür turizm müdürlüğü başta olmak üzere tanıtılması için ne yaptık Niğde olarak? Kaç para harcadık? Hiç harcamadık" diye konuştu.

Kayseri'nin Erciyes'i kayak merkezi haline getirdiğini hatırlatan Başkan Akdoğan, bunun da kolay olmadığını anlattı. Başkan Akdoğan, dönemin belediye başkanı Murat Özhaseki'nin, sermayede söz sahibi 150 Kayseriliyi İsviçre dağlarına götürerek kış turizmiyle tanıştırdığını ve Erciyes'teki yatırımı o sayede yapabildiğini örnek gösterdi. Turizmin karşılığını beklemek için yatırım yapılmasının mutlaka şart olduğunun altını çizen Akdoğan, şöyle devam etti:

"Bu noktada kabul etmek gerekir ki Niğde'de son 50 yıldır bir ihmal var. Bundan 40 sene önce elma festivali olurdu. Rahmetlik babam iyi bir elma üreticisiydi. Bir tane ilaç motoru vardı. Bunun elma festivalinde dereceye giren elmamız karşılığında hediye edildiğini anlatırdı. Vefat edeli 25 yıl oldu. Şimdi festivaller tarihe karıştı. İnsanların teknolojiyle birlikte yaşam şekli değişti aslında."

Sohbetin ardından Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, ÇGC'ye Niğde hatırası bir tablo hediye etti.

Akdoğan’dan "Niğde’nin Tanıtımına Para Harcamadık" Özeleştirisi

Akdoğan’dan "Niğde’nin Tanıtımına Para Harcamadık" Özeleştirisi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim