• BIST 9909.34
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 25 °C

Akdoğan: Van’da hayatını kaybeden polisi de Şırnak’tan getirmişler

Akdoğan: Van’da hayatını kaybeden polisi de Şırnak’tan getirmişler
Hakkari HDP ve DBP temsilcileri, sokak yasakları döneminde ve dün sabah Van'da yapılan operasyon sonrası gerçekleşen ölümleri protesto etmek amacıyla oturma...

Hakkari HDP ve DBP temsilcileri, sokak yasakları döneminde ve dün sabah Van'da yapılan operasyon sonrası gerçekleşen ölümleri protesto etmek amacıyla oturma eylemi gerçekleştirdi.

İl binasının önünde yapılan eyleme HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, HDP ve DBP dışında çok sayıda vatandaş katıldı. Burada açıklama yapan HDP İl Eş Başkanı Metin Besi, "Bu insanların tek bir talebi söz konusudur; kendilerini yönetmek, kendi özgür iradelerine dayalı özgür yaşamlarını sürdürmektir. İnsanlarımız, halkımız Cizre'de, Silopi'de, Gever'de (Yüksekova) hunharca katledilmektedir." ifadelerini kullandı.

"VAN'DA HAYATINI KAYBEDEN POLİSİ DE ŞIRNAK'TAN GETİRMİŞLER"

Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan ise dün Van'da yaşanan operasyona değinerek orada bir infazın yaşandığını savundu. Akdoğan, "Burada infaz olmazsa bugüne nereye kadar 12 insan alnının ortasından vurularak öldürülmüştür? Çatışmaymış, yalan. O hayatını kaybeden polisi de Şırnak'tan getirmişler. Sadece söylenen şu; gidin, infaz edin! En iyi infazı, bu halk size tokadını vurduğunda, sizi burada attığında göreceksiniz." dedi.

"SİZ BU HALKIN İRADESİ OLAMAZSINIZ"

Son dönemde yaşanan siyasi gelişmelere de değinen Akdoğan'ın gündeminde AK Parti'nin istişare toplantısı sonrası aldığı "vekil çıkaramadığı 3 ilde vekil görevlendirmesi" kararı da vardı. Akdoğan, AK Parti'nin aldığı kararı "Bugün bir taraftan siyasi soykırım var, bir taraftan belediyelere el koyma, bir taraftan bu halka kan kusturan, bu halkı soykırımlardan geçiren vekiller atayacaklarmış. Halkın iradesini tanımayan, Kürt halkına soykırım uygulayan bir partinin, bugüne kadar itiraz etmemiş bir partinin milletvekilleri Hakkâri'ye gelecek biz sizin milletvekilleriniziz diyecek. Siz sadece Hakkari'nin, Şırnak'ın, Dersim'in (Tunceli) soykırım uygulayanları olursunuz. Siz bu halkın iradesi olamazsınız." şeklinde değerlendirdi.

"HER GÜN BURADA DUYGUSAL BİR KOPUŞ YAŞANIYOR"

Bölgede her gün bir kopuş yaşandığını aktaran Akdoğan, "Halktan daha fazla panzerlerinizi getiriyorsunuz buraya. Bu halkı, bu gençleri siz böyle mi devlete bağlayacaksınız? Böyle mi devletin şefkatini göstereceksiniz? Her gün burada duygusal bir kopuş yaşanıyor. Her gün bulunduğumuz yerlerde halk sizden kopuyor." dedi.

"ÜLKENİN BİR YERİNDE ÇOCUKLAR ÖLMESİN DİYENLER BUGÜN DEVLETİN BASKISI ALTINDA"

Akdoğan, son olarak bir talk show programına katılan öğretmenin yaptığı açıklama sonrası gelişen olaylara da değindi. Akdoğan, "Çocuklar hayatını kaybediyor. Ülkenin bir yerinde çocuklar ölmesin diyenler bugün devletin baskısı altında. Yani Kürdistan'da çocuklar hayatını kaybetsin, Kürdistan'da soykırımlar yapılsın; herkes kralın soytarısı olsun." diye konuştu.

Akdoğan: Van’da hayatını kaybeden polisi de Şırnak’tan getirmişler

Akdoğan: Van’da hayatını kaybeden polisi de Şırnak’tan getirmişler

Akdoğan: Van’da hayatını kaybeden polisi de Şırnak’tan getirmişler

Akdoğan: Van’da hayatını kaybeden polisi de Şırnak’tan getirmişler

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim