• BIST 9891.08
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 25 °C

Akdeniz Zabıtasına Eğitim Verildi

Akdeniz Zabıtasına Eğitim Verildi
Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, kentteki zabıta hizmetlerinin sağlıklı ve zamanında yürütülmesi, yürürlüğe yeni giren yasa ve yönetmelikler,...

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, kentteki zabıta hizmetlerinin sağlıklı ve zamanında yürütülmesi, yürürlüğe yeni giren yasa ve yönetmelikler, Kabahatler Kanunu ile 1608 Sayılı kanunun uygulamaları ilgili zabıta personelinin bilgilendirilmesi amacıyla hizmet içi eğitim semineri düzenledi.

Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nün, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ile Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) organizesinde gerçekleştirilen seminerde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi'nden ve TBB Eğitmeni Sadettin Özyazıcı sunum yaptı. Akdeniz Kent Konseyi salonunda düzenlenen eğitime, Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürü Feruh Çelik, müdürlük yetkilileri ile memurlar katıldı.

Sunumunda, işgal, çevreye çöp ve inşaat atıklarının atılması, çocukların dilendirilmesi gibi güncel örnekler anlatarak, kabahat çeşitleri, kabahate teşebbüs ve kabahate iştirak gibi konulara da açıklık getiren Özyazıcı, bu konularla ilgili olarak zabıta memurlarının yeni yasa ve uygulamalarla düzenlenen yetkilerini, görev ve sorumluluklarını açıkladı. Zabıta memurlarının, hizmetleriyle ilgili kanunlar ve yönetmeliklere hakim olmaları ve takip etmelerinin olmazsa olmaz kural olduğunun altını çizen Özyazıcı, Kabahatler Kanunu'nun uygulanma yöntemlerini de anlattı. Bir firmaya ait çöplerin çevreye dökülmesi örneğini veren Özyazıcı, hem çöpü çevreye atan kişiye hem de çöpün çıktığı firmaya ayrı ayrı ceza yazılabileceğini belirtti. Benzeri bir durumu lokantalar üzerinden de anlatan Özyazıcı, çöpü dışarıya atan kişinin işyerinin sigortalı personeli olmaması halinde, aynı cezanın lokantaya uygulanamayacağına dikkat çekti. Bu durumda zabıtaya düşen önemli bir görevin de sigortasız personel çalıştıran firmanın SGK'ya bildirilmesi mecburiyeti olduğunu kaydeden Özyazıcı, "Esnafı, işyerlerini bu anlamda uyarmanız, sıkıştırmanız çok önemli. Çünkü yarın bizim çocuklarımız da belki o lokantada, o firmada çalışacak. Sen bugün rahat oturursan, görevini yerine getirmezsen, senin çocuğun yarın bu kadar rahat oturamayacak. Bunu bizler sağlayacağız. Yani gelecek nesilden şikayetimiz varsa, önce kendimizi sorgulamamız lazım" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim