• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Akdeniz Üniversitesi’ndeki Eyleme Polis Müdahalesi

Akdeniz Üniversitesi’ndeki Eyleme Polis Müdahalesi
Akdeniz Üniversitesi'nde (AÜ) 4 yıl önce Şırnak'ın Uludere ilçesinde düzenlenen hava operasyonunda yaşamlarını yitiren 34 kişiyi anmak için düzenlenen...

Akdeniz Üniversitesi'nde (AÜ) 4 yıl önce Şırnak'ın Uludere ilçesinde düzenlenen hava operasyonunda yaşamlarını yitiren 34 kişiyi anmak için düzenlenen izinsiz gösteriye polis müdahale etti. Olaylarda 8 öğrenci gözaltına alındı, 2 polis yaralandı.

AÜ yerleşkesinde yaklaşık 300 öğrenci 4 yıl önce Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Ortasu (Roboski) Köyü'nde düzenlenen hava operasyonunda hayatını kaybeden 34 kişiyi anmak istedi. Gözlem Evi önünde bir araya gelen yaklaşık 200 kişilik öğrenci grubu, "Roboski'nin Faili, Küsdistan'ın Katili" pankartı açarak Türkçe ve Kürtçe sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Grubun önü üniversite caddesi üzerinde özel güvenlik tarafından kesildi. Gruba ilk olarak üniversite yönetimi, yerleşke içinde her türlü yürüyüşün yasak olduğunu söyledi. Ardından polisin de uyardığı grup, hukuk fakültesine kadar yürüyüp, orada açıklama yapacaklarını ve dağılacaklarını belirtti.

İzin verilmemesi üzerine grup, yolda oturma eylemi başlattı. Polisin 5 dakikalık verdiği sürenin dolmasının ardından gruba, tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edildi. Eylemciler şenlik alanına doğru kaçarken, polise taş, cam şişe ve havai fişek attı. Çıkan gerginlikte gruptan 8 kişi gözaltına alındı, 2 polis ise isabet eden taş sonucu yaralandı. Polis, kampüs içinde eylemcileri kovaladı. Grup, polisin müdahalesinin ardından, Kültür çıkışından geçerek üniversiteden ayrıldı.

Yaşanan olaylar sonrası, Yakut Çarşısı önünde toplanan 500 kişilik grup ise polise destek vererek eylemcileri protesto etti. Sloganlar eşliğinde yemekhaneye kadar giden grubu polis güçlükle engelledi. Bir süre Olbia Çarşısı önünde de sloganlar atan grup, görüşmelerin ardından dağıldı.

Akdeniz Üniversitesi’ndeki Eyleme Polis Müdahalesi

Akdeniz Üniversitesi’ndeki Eyleme Polis Müdahalesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim