• BIST 9889.67
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

Akdeniz Belediye Yönetimi Mahalleleri Geziyor

Akdeniz Belediye Yönetimi Mahalleleri Geziyor
Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu ve belediye üst yönetimi, sorumluluk bölgelerindeki 65 mahalleyi ziyaret programına alarak, sorun va talepleri...

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu ve belediye üst yönetimi, sorumluluk bölgelerindeki 65 mahalleyi ziyaret programına alarak, sorun va talepleri yerinde tespit etmeye başladı.

Akdeniz Belediyesi'nden yapılan açıklamada, belediye yönetiminin, yaptığı ve yapacağı hizmetlere ilişkin programını mahalle sakinlerine ilk ağızdan aktaracağını belirtildi. Bu kapsamda, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, beraberinde başkan yardımcıları ve belediye meclis üyelerinden oluşan bir heyetle, 65 mahalleyi tek tek ziyaret etmeye başladı. Zabıta, Çevre Koruma ve Kontrol, Park ve Bahçeler ile Fen İşleri müdürlerinin de hazır bulunduğu ziyaretlerde her birim, Akdeniz Belediyesi'nin söz konusu mahallerde yaptığı hizmetlere ilişkin verileri vatandaşlarla paylaşıyor. Ayrıca müdürlükler kısa, orta ve uzun vadede mahallelerde gerçekleştirmeyi planladıkları ve programlarına aldıkları çalışmaları da vatandaşların bilgisine sunuyor. Son olarak muhtar ve mahalle sakinlerinin kendi bölgelerine ilişkin dilek ve talepleri de değerlendirmeye alınıyor.

İLK ZİYARET BAĞLARBAŞI, EVCİ, SARIİBRAHİMLİ VE BAHŞİŞ'E

Belirlenen program çerçevesinde Eş Başkanı Yüksel Mutlu ve belediye üst yönetimi, ilk olarak Bağlarbaşı, Evci, Sarıibrahimli ve Bahşiş mahallelerini ziyaret etti. Her mahallede muhtar ve halkla bir araya gelen heyet, sohbet ortamında hizmetleri ve gerçekleştirilecek çalışmaları anlattılar. Genel olarak hizmetlere ilişkin memnuniyetlerini dile getiren vatandaşlar, özellikle tarımsal faaliyetlerin yoğun olduğu bu bölgelerde yeni tarım yollarının açılmasının işlerini kolaylaştırdığını ifade ettiler. Mahalle sakinleri park, çocuk oyun alanları, spor aletleri gibi taleplerini de belediye yöneticileri ile paylaştılar.

"HİZMET ROTASINI BİRLİKTE BELİRLİYORUZ"

Her çarşamba belediye merkez hizmet binasında gerçekleştirilen "Halk Günü" ve yaklaşık 5 yıldır mahallelerde sürdürülen "Mahalle Halk Toplantıları" ile her zaman şeffaf ve hesap verebilir bir belediyecilik anlayışı sergilediklerini dile getiren Eş Başkan Mutlu, bunun yanı sıra mahallelerde halkla buluşmalar düzenlemeye başladıklarını söyledi. Seçim dönemlerinde gelip, bir sonraki seçime kadar bölgeye uğramayan siyasetçilere benzemediklerini vurgulayan Mutlu, "Biz halkımızla herhangi bir özel gündem olmaksızın bir araya gelebilmeliyiz. Projelerimizi zaten halkımızın talep ve gereksinimlerine göre şekillendiriyoruz. Şimdi de mahalle sakinlerimize hizmetlerimizi anlatmaya, ayrıca onların görüşlerini de alarak mahallelerimize özgü ileriye dönük bir rota çizmeye geldik. İlçe sınırlarımızda 65 mahallemize tek tek gideceğiz ve görüş alışverişinde bulunup ortak bir zeminde en iyi hizmeti sunmaya devam edeceğiz. Muhtarlarımız ve halkımıza, bizden talep edilen hizmetlerin imkanlarımız ölçüsünde hangilerini yapabileceğimizi, bazı talepleri yerine getirememe nedenlerini anlatacağız. Kısacası, bundan sonra da mahallelerine hangi hizmetlerin öncelikli olarak geleceğine yine halkımız karar verecek" dedi.

Akdeniz Belediye Yönetimi Mahalleleri Geziyor

Akdeniz Belediye Yönetimi Mahalleleri Geziyor

Akdeniz Belediye Yönetimi Mahalleleri Geziyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim