• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C

Akçakoca Belediye Meclisi Olağanüstü Toplandı

Akçakoca Belediye Meclisi Olağanüstü Toplandı
Tek gündem üzerinden olağanüstü toplanan Akçakoca Belediye Meclisi'nde, Değirmenağzı Parkı, kentsel dönüşüm ve Merkez çarşı meydan uygulamalarında...

Tek gündem üzerinden olağanüstü toplanan Akçakoca Belediye Meclisi'nde, Değirmenağzı Parkı, kentsel dönüşüm ve Merkez çarşı meydan uygulamalarında kullanılacak 12 Milyon TL'lik kredi borçlanması kabul edildi.

Saat 14.00'te başlayan olağanüstü toplantıya AK partili meclis üyelerinin tamamı katılırken, CHP'li meclis üyeleri Hüsnü Koç ve Summani Polat toplantıda yer almayan isimlerdi. Toplantının tek gündem maddesi olan belediyenin borçlanması konusu Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici tarafından meclis üyelerine anlatıldı.

Başkan Yemenici, alınacak kredinin ağırlıklı olarak Değirmenağzı mevkiinde yer alan toplam 57 bin metrekarelik bir alanda yapılacak olan Kent Park projesinde kullanılacağını belirtirken, öngörülen kredinin kentsel dönüşüm projelerinde ve Merkez cami ile Kaymakamlık binası etrafına yapılacak meydan projelerinde de kullanılacağını ifade etti.

Projenin seçim vaatlerinden olduğunu söyleyen Başkan Yemenici, "Değirmenağzı'nda 57 dönüm üzerine yollar, parklar, dere de dahil olmak üzere büyük bir park inşa edeceğiz. Alınacak bu para bir tek bu park işinde kullanılmayacak; kentsel dönüşüm işinde ve meydan düzenlemesi işlerinde de kullanılacak. İnşallah bu yıl içinde Merkez Camimiz ile Kaymakamlık binamızın olduğu alana yer altına gömülmüş otoparkın da olacağı bir meydan düzenlemesine başlayacağız. Tüm bunları yapmak için kullanacağımız bir krediyi talep ediyoruz. Talep edilen bu para büyük bir miktar gibi görülebilir ama, ihale bedeliyle bu para 6-7 milyona düşer diye tahmin ediyoruz"dedi.

Başkan Yemenici, Meclis'i olağanüstü toplamaların nedeninin evrakların bir an önce yetiştirilmesiyle ilgili olduğunu söyledi. Mevzuat gereği 10 milyonun üzerinde talep edilen rakamların yönetim kurulunun onayına çıktığını belirten Yemenici, "Hem genel müdürle, hem genel müdür yardımcısıyla, hem yönetim kurulu başkanı ve hem de yönetim kurulu üyeleriyle daha önce bu kredi pazarlığını yaptık. İnşallah sorunsuz bir şekilde hallolacak" diye konuştu.

Değirmenağzı'na yapılacak Kent Park'la ilgili olarak slayt gösterimi eşliğinde projeyi anlatan Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, "Tam bir yaşam parkı olacak. İçerisinde kafeteryalar, restoranlar, amfi tiyatrolar olacak. Spor sahaları, koşu alanları, paten parkurları olacak. Yapılacak iki tane köprüyle dere yakalarını birbirine bağlıyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların tamamlanmasının ardından borçlanma talebiyle ilgili olarak oylamaya geçildi. CHP'nin meclis üyelerinin katılmadığı meclis toplantısında, yapılan oylama sonucunda MHP'li 4 meclis üyesi ve bağımsız meclis üyesi Turgay Çakmak ret oyu verdi. Turgay Çakmak ret oyu vermesinin gerekçelerinin kayıtlara geçirilmesini istedi.

Oylamanın sonucunda, İller Bankası'ndan yıllık yüzde 7-9 faiz oranında, 10 yıl geri ödemeli, 12 milyon lira kredi alma talebi Ak partili meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

Akçakoca Belediye Meclisi Olağanüstü Toplandı

Akçakoca Belediye Meclisi Olağanüstü Toplandı

Akçakoca Belediye Meclisi Olağanüstü Toplandı

Akçakoca Belediye Meclisi Olağanüstü Toplandı

Akçakoca Belediye Meclisi Olağanüstü Toplandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim