• BIST 9801.44
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Akar’dan Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusu

Akar’dan Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusu
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, Cumhurbaşkanı...

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Akar, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında, 16 ve 19 Ocak tarihlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla bireysel olarak suç duyurusunda bulundu. Beraberindekiler ile birlikte Diyarbakır Adalet Sarayı'na gelen Akar, burada gazetecilere açıklamalarda bulundu. Akar, bugün CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı hakkında sarf ettiği ve suç teşkil eden sözleri münasebeti ile bir suç duyurusunda bulunmak üzere buraya geldiklerini söyledi. Akar, kendisinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve hukukçu olarak bu söylenen sözleri içine sindiremediğini belirterek, "Gerek Kılıçdaroğlu'nun 16 Ocak CHP 35. Olağan Genel Kurul toplantısında gerekse 19 Ocak "ta CHP grup toplantısında sarf etmiş olduğu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde söylenen sözler kamu vicdanını rahatsız etmiştir. Cumhurbaşkanı devleti milleti temsil eden bir kurumdadır. Bu saygısızlık, Kılıçdaroğlu'nun sarf etmiş olduğu bu sözler ve bu saygısızlık bütün milletimize ve ülkemize karşı sarf edilmiş sözlerdir" dedi.

"CUMHURBAŞKANIMIZIN HEM MAKAM HEM ŞAHIS OLARAK YIPRATILMASI MAKSATLI BİR ÇABADIR"

Cumhurbaşkanının devleti ve milleti temsil ettiğini dile getiren Akar, şöyle dedi:

"Ben bir yurttaş olarak bireysel suç duyuru hakkını kullanmak istiyorum. O sözleri detaylı bir şekilde inceledim. Kılıçdaroğlu'nun iki defa Cumhurbaşkanı aleyhine sarf ettiği sözleri okudum ve bunların suç teşkil ettiği düşünüyorum. O manada da Diyarbakır'da Cumhuriyet Başsavcılığı'na bir suç duyurusunda bulunmak istiyorum. Bireysel hakkımı bu manada kullanmak istiyorum. Bir hukukçu olarak incindiğimi bir Türkiye cumhuriyeti yurttaşı olarak incindiğimi belirtmek istiyorum. Bu sözler tabi maksatlıdır. Cumhurbaşkanımızın hem makam hem şahıs olarak yıpratılması maksatlı bir çabadır. Hele böylesine milletimizin çok zor günler yaşadığı bir dönemde milli birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bir dönemde bizim devlet ve millet birliğimizin sembolü olan Cumhurbaşkanımızın hedeflenmesi sıradan bir vaka değildir, maksatlıdır bu tür günlerde biz millet olarak ülke olarak birlik beraberlik içerisinde olmalıyız. Kürsü dokunulmazlığı yahut milletvekili dokunulmazlığı hiçbir insana hakaret etme saygısızlık etme hakkını vermez. Kılıçdaroğlu bana göre hem kürsü dokunulmazlığını hem de ifade özgürlüğünü hoyratça göz ardı ederek kötüye kullanarak bu suçu işlemiştir."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim