• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Akar, Sur Esnafını Ziyaret Etti

Akar, Sur Esnafını Ziyaret Etti
AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar, Sur ilçesinde esnaf ziyaretlerinde bulundu.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar, Sur ilçesinde esnaf ziyaretlerinde bulundu. Akar, ilçenin ticaretin ve turizmin merkezi olarak kalmaya devam edeceğini belirterek, ilgili bakanlıkların ilçe ile ilgili çalışmalarında sona yaklaştıklarını ifade etti.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar, Sur ilçe esnafını ziyaret ederek, sorun ve taleplerini dinledi. Ziyaretlerinin ardından açıklamalarda bulunan Akar, her günün 2 saatini Sur esnafına ve halkına ayırdığını belirterek, "Sorunları dinliyorum. Bu sorunları gerek valiliğimize, gerek hükümet yetkililerimize iletiyorum. Çok sıkıntılı bir süreçten geçtik. Vatandaşın bu süreçte terörden kaynaklı mağduriyetleri de oluştu. Şuan bu mağduriyetin önemli bir kısmı giderilmiş ama diğer bir kısmı da kalmış durumda. Mağduriyetin giderilmesi konusunda hükümetimiz Çalışma Bakanlığı üzerinden 3 bin insanın İş-Kur üzerinden istihdamını sağlamıştır. Kira desteğini sürdürmekteyiz. Aile desteği devam etmektedir. Şu an zararı ziyanı olan vatandaşların başvurduğu komisyonlarımız da Valilik bünyesindeki zarar tespit komisyonlarımız, hasar tespit komisyonlarımız da çalışmalarını şu an sürdürmekteler. Öyle zannediyorum ki en yakın zamanda buna ilişkin vatandaşlara bu ödemeler yapılacaktır. Bir kısım ödeme yapıldı. Bir kısım ödemeler de devam etmektedir. Bütün gayretimiz burada vatandaş mağdur olmasın" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Sur içerisinde Bilgi ve Enformasyon büroları kuracağına dikkat çeken Akar, "Bilgi kirliliği çok. Vatandaşlara doğru bilgiler aktarılacak. Çünkü bu bilgi kirliliğini de bizim gidermemiz lazım. Şu an ben, vali bey, sur kaymakamı, ilçe teşkilatımız, diğer yetkililerimiz bir taraftan vatandaşı dinlerken öbür taraftan da sorularını yanıtlamaya çalışıyoruz. Bilgi alma ihtiyacını bir yerde karşılıyoruz. Diğer taraftan vatandaşımızın kış şartlarında kendisine verilen desteğin yaz aylarında da sürmesi gerekiyor. Bir kısım vatandaşımız otellerde yaz şartlarında otellerde kalmanın da zorluğu ortada. Ramazan yaklaşıyor, yaz sıcağı yaklaşıyor. Bütün bunlara ilişkin de biz tedbirlere başvuracağız. Mümkün mertebe sıkıntı yaşatmayacak bir süreci yaşatacağız" diye konuştu.

"HERGÜN 100 AİLE EVİNE GİDİP EŞYASINI ÇIKARABİLİR"

Hergün 100 ailenin Sur'da evine gidip eşyasını çıkarabileceğini ve Başbakan'ın Sur ile ilgili bir teminatı olduğunu ifade eden Akar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sur koruma imar kararıdır bu. Bu karar üzerinden Sur'un Dünya Kültür Mirası olarak ele alınıp buradaki çarpık yapılaşmanın giderilmesi kararıdır. Bu bugünün kararı değil 2012 yılındaki bir karardır. Onun kapsamı içerisinde Sur zaten alınan karar gereği yeniden ihya ve inşa edilecektir. Buradaki tarihsel doku konulacaktır. Camiler, hanlar, hamamlar, kiliseler ve diğer tarihi doku korunacaktır. İnsansızlaştırma gibi bir karar yoktur. Esnafıyla beraber, halkıyla beraber yeniden inşa edilecektir ve ayağa kaldırılacaktır. Yine turizm merkezi olacak, yine ticaret merkezi olarak devam edecektir. Sur esnafının ve halkının içi rahat olsun. Bu planlama yakın zamanda hükümet yetkililerimiz tarafından açıklanacak. İlgili bakanlıklarımız çalışmalarını sürdürmektedir. Çalışmalara sona doğru gelmiş bulunmakta. Herkesin içi rahat olsun. Sur ilçesinde evine gidip eşyasını çıkarmak isteyenler de her gün 100 aile olmak üzere gidip evine bakabilir hasarını tespit edebilir, komisyona müracaatını sürdürebilir ve eşyasını alabilir. Bu konuda her türlü kolaylığı valilik de biz de vatandaşa sağlamak sözünü veriyoruz."

Akar, Sur Esnafını Ziyaret Etti

Akar, Sur Esnafını Ziyaret Etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim