• BIST 9783.16
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Akademisyenler, Öğrenci Ve Vatandaşların Okuması İçin Kitap Yazdı

Akademisyenler, Öğrenci Ve Vatandaşların Okuması İçin Kitap Yazdı
Dicle Üniversitesi akademisyenleri tarafından bir proje kapsamında, başta öğrenciler olmak üzere vatandaşların rahatlıkla okuyabileceği kitaplar yazıldı.

Dicle Üniversitesi akademisyenleri tarafından bir proje kapsamında, başta öğrenciler olmak üzere vatandaşların rahatlıkla okuyabileceği kitaplar yazıldı.

Dicle Üniversitesi DÜBAP kapsamında Prof. Dr. Behçet Oral yürütücülüğünde devam eden "Sorularla Merak Ettiklerimiz" isimli proje kapsamında Dicle Üniversitesi akademisyenleri tarafından yazılan kitapların bir kısmı öğrenciler ve vatandaşların istifadesine sunulmak üzere Dicle Üniversitesi kütüphanesine hediye edildi. Proje yürütücüsü Prof. Dr. Behçet Oral, yaşam boyu öğrenme kapsamında Dicle Üniversitesi akademik, idari personel ve öğrencilerinin gerek alanlarıyla gerekse günlük yaşamla ilgili merak ettikleri konulara ilişkin bilgilerin sunulmasının önemli olduğunu ve proje kapsamında, gönüllülük esasına dayalı olarak, Dicle Üniversitesi akademik personeli tarafından farklı alanlarda kitaplar hazırlandığını ifade etti. Oral, Dicle Üniversitesi akademisyenleri tarafından her seviyedeki okuyucunun ihtiyaç duyabileceği ve okuyup anlayabileceği türden kitapların hazırlandığını, kitapların proje ekibi, editörler ve bilim kurulu tarafından incelendikten sonra Dicle Üniversitesi yayını olarak basılıp öğrencilere ücretsiz olarak dağıtıldığını belirtti. Projenin hala devam ettiğini ve bilgi ve birikimlerini halka sunmak isteyen bütün akademisyenleri bu projeye katkı sunmaya davet eden Oral, projeye verdiği destekten dolayı Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Eyigün'e teşekkür etti.

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Ersen Murat Ateşal da bu tür projelerin kütüphanelerimizi zenginleştirmek ve güncelleştirmek adına çok faydalı olduğunu ve projenin devamında daha fazla kitabın öğrencilerimizin hizmetine sunulacağını, bundan dolayı bütün proje ekibine teşekkür ettiğini ifade etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim