• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 22 °C

Akademisyenden tepki: Hastane kapatmak ahlaksız bir davranış

Akademisyenden tepki: Hastane kapatmak ahlaksız bir davranış
Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) sözleşmesini yenilememesi nedeniyle kapısına kilit vuran Erzurum Özel Şifa Hastanesi için Atatürk Üniversitesi Öğretim...

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) sözleşmesini yenilememesi nedeniyle kapısına kilit vuran Erzurum Özel Şifa Hastanesi için Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seyfullah Hızarcı, tek kişilik eylem düzenledi. SGK İl binası önünde basın açıklaması yapan Hızarcı, "Hastane kapatmak son derece ahlaksızca bir davranış, insani olmayan bir davranış. Yazık." dedi.

Yılda 250 bin kişinin muayene olduğu, 50'si hekim 400 sağlık çalışanının bulunduğu Erzurum Özel Şifa Hastanesi yönetimi geçen ay çalışma ruhsatını askıya alması sonucu, çalışanlarını süresiz izne ayırmıştı. Erzurum'un son yıllarda göç vermesi, kapanan işletme sayısının artmasının üzerine son olarak Şifa Hastanesi'nin kapatılmasına Atatürk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Seyfullah Hızarcı isyan etti. SGK İl binası önünde basın açıklaması yapan Hızarcı, hastanenin kapatılmasını kınadı. Kapatılma kararına sessiz kalan siyasi ve bürokratlara da tepki gösteren Hızarcı, şunları kaydetti: "Bir Erzurumlu olarak son derece üzüntü içerisindeyim. Bu şehir gerçekten sahipsiz. Bir öğretim üyesi olarak konuşmak istiyorum. Üzgünüm. Erzurum yıllardır küçülüyor ve küçülmekte. Üçüncü Ordu gitti hiçbir siyasinin kılı kıpırdamadı. Erzurum Dumlu'dan, Pasinler'den, Kandilli'den Tugaylar göçtü yine Erzurum'un gıkı çıkmadı. Erzurum'un gittikçe küçülen ekonomisi Erzurum'u sadece iktidara mahkum etmekte. Bir zamanlar Erzurum Et Kombinası'nda 2 bin 500 kişi çalışıyordu. Şu anda kombinada 40 kişi çalışıyor. Yem fabrikası, süt fabrikası kapandı. Şeker Fabrikası yılda 2 ay çalışıyor. Onlarca özel teşebbüs kapatıldı. Geçen ay Erzurum'da 2 bin 500'e yakın işletmenin kapandığını basından öğrendim. Daha dün Özel Şifa Hastanesi siyasi bir rant uğruna kapatıldı. Kesinlikle bir hastanenin cemaatin hastanesi, Ermeni'nin hastanesi, Amerikan hastanesi diye bir şey olmaması lazım. Şu anda İstanbul'da Amerikan Hastanesi var. Amerikalılar mı gidiyor? İstanbul'da Ermeni Hastanesi var, Ermeniler mi gidiyor? Bu Erzurum için son derece kötü bir talih, kötü bir ayıp. Bu hastanenin kapatılması son derece çirkin. SGK, "Şifa primlerini ödemiyordu" diyor, basına düşen haberler bu. SGK oraya yapmıyorsa öbür özel hastanelere yapmaması lazım. Ama biri çalışırken diğerini kapatmaya zorlamak son derece ahlaksızca bir davranış, insani olmayan bir davranış. Yazık. Hem şehrimize, hem ülkemize yazık. Ben Erzurum'daki siyasilerin, milletvekillerinin, Büyükşehir Belediye Başkanı'nın, Erzurum Valisi'nin bu işe sahip çıkmasını istiyorum. Hastane açılsın. Ama gerekirse hastaneyi devlet çalıştırsın."

Akademisyenden tepki: Hastane kapatmak ahlaksız bir davranış

Akademisyenden tepki: Hastane kapatmak ahlaksız bir davranış

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim