• BIST 10336.5
  • Altın 2400.893
  • Dolar 32.2647
  • Euro 34.6857
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 16 °C

AK Parti'nin fezleke planı deşifre oldu

AK Parti'nin fezleke planı deşifre oldu
Meclis Komisyonu öncesinde polislerin sahte delillerle meslekten ihraç edilerek yolsuzluk iddialarının Meclis’te konuşulmasının engelleneceği ileri sürüldü.


Yol­suz­luk da­va­la­rı ile il­gi­li so­ruş­tur­ma öner­ge­le­ri 5 Ma­yıs’­ta Mec­lis’­te gö­rü­şü­le­cek. Mec­lis­’te ço­ğun­lu­ğa sa­hip ik­ti­dar ve­kil­le­ri­nin öner­ge­le­ri red­det­me­si ve böy­le­lik­le ko­mis­yon ku­rul­ma­sı­nı en­gel­le­me­yi he­def­le­yen plan de­şif­re ol­du.
 
Hem mu­ha­le­fe­tin hem de ik­ti­dar par­ti­si­nin Mec­li­s’­e sun­du­ğu so­ruş­tur­ma öner­ge­le­ri­nin gö­rüş­me­ler­den he­men ön­ce ya­pı­la­cak ‘al­gı ope­ras­yo­nu­’ ile gün­dem­den çı­ka­rıl­ma­ya ça­lı­şı­la­ca­ğı id­di­a edil­di.
 
Yol­suz­luk ve rüş­vet fez­le­ke­le­ri­ni iti­bar­sız­laş­tır­mak için so­ruş­tur­ma­lar­da gö­rev alan po­lis­le­rin asıl­sız ge­rek­çe­ler­le hem mes­lek­ten hem de dev­let me­mur­lu­ğun­dan ih­raç edil­me­si için ça­lış­ma yü­rü­tü­lü­yor. İh­raç­la­rın Mec­lis gö­rüş­me­si­nin he­men ön­ce­sin­de ya­pı­la­rak 4 ba­kan hak­kın­da­ki id­di­ala­rın bo­şa çı­kar­tıl­ma­sı­nın he­def­len­di­ği kay­de­dil­di.
 
SUÇ­LA­RI DE­LİL TOP­LA­MAK
 
17 ve 25 Ara­lık rüş­vet ve yol­suz­luk ope­ras­yon­la­rın­da gö­rev alan İs­tan­bul Ma­li Suç­lar­la Mü­ca­de­le Şu­be Mü­dür­lü­ğü­’n­de gö­rev­li 3 em­ni­yet mü­dü­rü ve 3 ko­mi­ser hak­kın­da, İçiş­le­ri Ba­kan­lı­ğı mü­fet­tiş­le­ri­nin yü­rüt­tü­ğü so­ruş­tur­ma­lar­da hem mes­lek­ten hem de dev­let me­mur­lu­ğun­dan ih­raç is­te­mi ile ra­por ha­zır­lan­dı­ğı be­lir­til­di. Em­ni­yet mü­dür­le­ri M.Ç, Y.S, K.A. ve ko­mi­ser­ler İ.Ş, A.İ. ile M.D. hak­kın­da hiç­bir so­mut de­lil ve ge­rek­çe ol­ma­ma­sı­na rağ­men, ta­ma­men so­yut ve hu­kuk il­ke­le­ri­ne ay­kı­rı şe­kil­de ih­raç is­te­miy­le so­ruş­tur­ma yü­rü­tül­dü­ğü be­lir­til­di.
 
Yet­ki­si­ni ve­ya nü­fu­su­nu ken­di­si­ne ve­ya baş­ka­la­rı­na çı­kar sağ­la­mak, kin ve­ya dost­luk ne­de­niy­le kö­tü­ye kul­lan­mak­la suç­la­nan po­lis­ler hak­kın­da mü­fet­tiş­le­rin sav­cı­lı­ğın ta­li­ma­tıy­la ya­pı­lan hu­ku­ki iş­lem­le­ri de­lil ola­rak gös­ter­di­ği, ik­ti­da­ra ya­kın isim­ler hak­kın­da ise so­ruş­tur­ma yü­rüt­me­yi suç ola­rak gös­ter­me­ye ça­lış­tı­ğı öne sü­rül­dü. Po­lis­le­re yö­nel­ti­len tar­tış­ma­lı bir suç­la­ma­nın da 25 Ara­lık ope­ras­yo­nu şüp­he­li­si olan işa­da­mı Ya­sin El Ka­dı hak­kın­da ol­du­ğu be­lir­ti­li­yor.
 
BM ta­ra­fın­dan aran­dı­ğı ve Ba­kan­lar Ku­ru­lu ka­ra­rı ile Tür­ki­ye­’ye gi­riş ya­sa­ğı­nın ol­du­ğu dö­nem­de Ka­dı­’yı ta­kip eden po­lis­ler, sav­cı­nın ta­li­ma­tıy­la ya­pı­lan hu­ku­ki iş­lem­le­ri uy­gu­la­mak ve so­ruş­tur­ma dos­ya­sın­da de­lil ola­rak yer alan bil­gi­le­ri top­la­mak­la suç­la­nıyor.
 
Soruşturma borsası
 
Di­sip­lin so­ruş­tur­ma­la­rı­nı yü­rü­ten mü­fet­tiş­le­rin İçiş­le­ri Ba­ka­nı Ef­kan Ala ta­ra­fın­dan atan­dı­ğı ve ge­re­kir­se de­lil üre­te­rek ih­raç ka­ra­rı çı­kar­mak­la ta­li­mat al­dık­la­rı id­di­a edil­di.
 
İn­ter­ne­te sı­zan ses ka­yıt­la­rın­da, Ala’­nın ope­ras­yon­la­rı ya­pan po­lis­le­rin sü­rül­me­si ve si­pa­riş mü­fet­tiş­ler ata­na­rak ce­za­lan­dı­rıl­ma­sı yö­nün­de İs­tan­bul Em­ni­yet Mü­dü­rü Se­la­mi Al­tı­nok ile gö­rüş­me­le­ri yer al­mış­tı. İh­raç is­tem­li dos­ya­la­rın bu mü­fet­tiş­ler ta­ra­fın­dan yü­rü­tül­dü­ğü ve mes­lek­taş­la­rı­na hak­sız ce­za­lar ta­yin et­me­ye ça­lı­şan bu mü­fet­tiş­le­re, üst ma­kam­la­ra ter­fi sö­zü ve­ri­le­rek ‘so­ruş­tur­ma bor­sa­sı­’ ku­rul­du­ğu id­di­a edi­li­yor.
 
Uz­man­lar, po­lis­ler hak­kın­da yü­rü­tü­len so­ruş­tur­ma­nın ge­rek­çe­si­ni hu­ku­ki ga­ra­bet ola­rak ni­te­li­yor. Esas ama­cın yolsuzluk soruşturmasına adı karışan 4 eski bakan hakkında Mec­lis Ko­mis­yo­nu ku­rul­ma­dan ön­ce po­lis­le­ri mes­lek­ten ih­raç ede­rek, yol­suz­luk id­di­ala­rı­nın Mec­li­s’­te ko­nu­şul­ma­sı­nı en­gel­le­me­ye ça­lış­mak ol­du­ğu kay­de­di­li­yor.

 

Etiketler: , ,
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim