• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

AK Partililerden 'diktatör bozuntusu' ifadesine suç duyurusu

AK Partililerden 'diktatör bozuntusu' ifadesine suç duyurusu
AK Parti İstanbul İl Başkanı ve bir grup partili, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "diktatör bozuntusu" dediği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal...

AK Parti İstanbul İl Başkanı ve bir grup partili, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "diktatör bozuntusu" dediği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu. İl Başkanı Selim Temurci, Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'a hakaret ettiğini, onu hedef olarak toplumu kutuplaştırdığını savundu.

Selim Temurci ve bir grup parti üyesi İstanbul Adalet Sarayı'na geldi. Savcılığa dilekçe veren grup adliye önünde basın açıklaması yaptı.

Adliyeye sadece bir partinin il başkanı olarak değil CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunan bir Türkiye vatandaşı olarak geldiğini belirten Temurci, "Kılıçdaroğlu ısrarla ve sürekli olarak milletimizin büyük bir teveccühü ile, oy oranı ile seçilmiş ve benim de bir vatandaş olarak oy verdiğim cumhurbaşkanıma yönelik çok ağır ithamları hem devlet terbiyesinden hem her türlü insani, ahlak, erdem ve saygıdan uzak laflarından dolayı şu anda burada bir suç duyurusunda bulundum şahsen." dedi.

Cumhurbaşkanlığı makamının ülkenin ve milletin birliğini, beraberliğini temsil eden en yüce makam olduğunu herkesin bildiğini ifade eden Temurci, "Dolayısıyla bu makama yapılacak olan her saldırı direkt milletimize yapılan saldırıdır. Cumhurbaşkanımıza yönelik her küstahlık bizim şahsımızda bizim düşüncemiz, direkt milletimize karşı yapılmıştır. Dolayısıyla Kılıçdaroğlu'nun ben hiçbir zaman milletimize özde bir saygı duymadığını, bu millete ve milletin değerlerine karşı mücadele eden bir siyasi gelenekten geldiğini biliyoruz.

Sürekli kurultay kazanıp hiçbir seçim kazanamayan ve bu manada böyle bir genel başkanın son süreçte özellikle kurultay sonrası yaptığı açıklamalar çok büyük bir hezeyan. Gerçekten bir genel başkanın Türkiye'ye yakışmayan bir ana muhalefet genel başkanının Türkiye kamuoyunda durumunu bize gösteriyor." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun toplumu kutuplaştırmak için Erdoğan'ı hedef aldığını ileri süren Temurci, "CHP'de son kurultay ve sonrası yaşanan gelişmeler, parti içi tartışmalar, gruplaşmalar, çekişmeler adeta Kılıçdaroğlu tarafından cumhurbaşkanlığımızı ve o makamı merkeze alarak toplumu kutuplaştırma ve parti içerisinde birliği sağlama adına kullanılıyor. Bunu lanetliyoruz, kınıyoruz. Bu saygısızlığı direkt millete yaptığını düşünüyoruz. Bu saygısızlığa CHP'ye oy veren kardeşlerimizin de bu ülkede mutlaka ve mutlaka olumsuz baktıklarını düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Temurci şöyle konuştu: "Eğer muhalefet yapacaksa AK Parti burada. Diğer siyasi partilere muhalefet edebilirler. Ama hiç kimse milletimizin yüzde 52 oyuyla cumhurbaşkanı yapmış cumhurbaşkanımıza yönelik hakaret ve saldırı içerisinde bulunamaz. Eğer bulunurlarsa biz de birey birey, bütün toplumu kucaklayan cumhurbaşkanlığı makamı adına yasal yollara başvururuz. Bugün bu yasal yol noktasında suç duyurusunda bulunduk."

Temurci, cumhurbaşkanlığı makamına saygısını göstermek isteyen herkesi suç duyurusunda bulunmaya davet etti.

AK Partililerin ayrı ayrı verdiği dilekçelerde, Kılıçdaroğlu'nun partisinin son kurultayında ve sosyal medya hesabında Erdoğan hakkında söylediği sözler hatırlatıldı. "Cumhurbaşkanına hakaret" suçunu işlediği ileri sürülen Kılıçdaroğlu'nun cezalandırılması talep edildi.

Kılıçdaroğlu, konuşmasında Erdoğan'in "diktatör bozuntusu" ifadesini kullanmıştı. Erdoğan'ın tarafsız olacağına dair namusu ve şerefi üzerine yemin ettiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ı tarafsız davranmamakla suçlamıştı. Kılıçdaroğlu, "Sana namus ve şeref kavramını hatırlatacağım" demişti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim