• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 14 °C

AK Partili Kaya: Demirtaş'ın İzmir'e söyleyecek sözü yok

AK Partili Kaya: Demirtaş'ın İzmir'e söyleyecek sözü yok
AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Demirtaş'ın İzmir'e söyleyecek sözünün olmadığını söyledi.

AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Demirtaş'ın İzmir'e söyleyecek sözünün olmadığını söyledi.

Kaya, HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın geçtiğimiz gün gerçekleşen HDP İzmir İl Kongresi'nde şahsını hedef alarak yaptığı açıklamaları değerlendirdi.

Selahattin Demirtaş İzmir'de yaptığı açıklamada, hafta içinde TMMOB'a bağlı bulunan MMO İzmir Şubesi'ni HDP'ye salon tahsisinde bulunduğu için eleştiren AK Partili Kaya'yı, şiddetle kınadığını ifade etmişti. Kaya'nın MMO İzmir Şubesi'nin terörü cesaretlendirdiği yönündeki değerlendirmelerini hatırlatan Demirtaş, "Atilla Kaya'nın açıklamasını gördünüz. MMO bize bu salonu tahsis ederek teröre destek veriyormuş. Bu anlayışı, bu zihniyeti şiddetle kınıyorum." şeklinde konuşmuştu.

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın şahsına yönelik eleştirilerine cevap veren AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, "Terör örgütünün siyasi uzantısı haline gelmiş bir partinin lideri, çıkıp hiç sıkılmadan beni kınadığını ifade ediyor. İşte, benim MMO İzmir Şubesi'nin duruş ve eylemleriyle terörü cesaretlendirdiğini ortaya koyduğum açıklamamın ne kadar haklı ne kadar yerinde olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Hain terör örgütlerine sırtını dayamış, terör örgütünün siyasi uzantılığını üstlenmiş bir partinin lideri olan Selahattin Demirtaş, çıkıp İzmir'de bunları söyleyebiliyor. Demirtaş'ın bu fütursuzluğunun sorumlusu, İzmir'de duruşları ve eylemleriyle terörü cesaretlendirenlerdir." dedi.

"KINAMAK ADINA BİR CESARET GÖSTERECEKSEN, PKK'YI KINA"

HDP Eşbaşkanı Demirtaş'ın bir kınamada bulunacaksa önce terör örgütü PKK'yı kınaması gerektiğini belirten Kaya, "Biz terörle mücadelenin kararlılıkla süreceğini üstüne basa basa söylerken, kendisi terörle mücadele adı altında kitle katliamları yapıldığını iddia ediyor ve şahsımı şiddetle kınadığını ifade ediyor. Kazdırdıkları çukurlarla, şiddetten yana politikalarıyla, terörü motive eden açıklamalarıyla yaptıkları ayan beyan ortada olan bir partinin lideri bunları nasıl söyleyebiliyor, doğrusu merak ediyorum. Kınamak adına bir cesaret göstereceksen, PKK için, haince gerçekleştirdikleri saldırılar için göster. PKK'nın millete ve devlete karşı olan düşmanca eylemlerini, canlı bomba saldırılarını kınayabiliyor musun? Kendisi, bu ülkede barıştan ve kardeşlikten bahsedecek en son kişilerden birisidir. Selahattin Demirtaş bizi istediği kadar kınasın, doğru bildiğimizi söylemekten vazgeçmeyiz. Terörle mücadeledeki kararlılık politikamız aynı şekilde devam edecek." ifadesinde bulundu.

"İZMİR'E SÖYLEYECEK SÖZÜNÜZ YOK"

Selahattin Demirtaş'ın İzmir'de söyleyecek sözü olmadığını kaydeden Kaya, kendisini cesaretlendiren yerel unsurların da İzmir adına konuşamayacağını iddia etti. İstiklal şehri İzmir'in ay yıldızlı bayrağı kutsal bildiğini ifade eden Kaya, "Doğu'da Apo'nun heykellerini dikme vaadinde bulunan Demirtaş'ın istiklal şehri İzmir'de şehitlerimizin ruhunu incitecek tavır ve hareketlerine zemin hazırlamak, utanç verici bir ibret tablosu olarak kayıtlara geçecektir. Sırtını Kandil'e, PKK'ya, PYD'ye ve Türkiye'ye düşman odaklara dayadığını iftiharla ifade edenlerin albayrağı kutsal bilen İzmir'e söyleyecek sözü olamaz. Demirtaş ve HDP, bazı meslek odalarında yuvalanmış marjinal yoldaşlarının İzmir'in adına konuştuğunu zannetmesin. İzmir, "İlk Kurşun" ruhunu ve vatan için fedakârlık azmini aynı kararlılıkla taşımaktadır. Demirtaş ve HDP, ya Türkiye düşmanlarıyla ve terör örgütüyle işbirliği halinde çalışmanın sonuçlarıyla yüzleşecek ya da meşru zeminde siyaset yapacaktır. Demirtaş'ın Türkiye düşmanlığıyla harmanladığı küstah üslubu, Türkiye'yi aziz bir emanet olarak gören milletimizin iradesi karşısında yok olmaya mahkûmdur. Terörün vesayeti ve egemenliği altında siyaset yapanların, demokrasiden, insan haklarından, kardeşlik ve barıştan bahsetme hakları yoktur. Sırtını terör örgütüne yaslayanlara pabuç bırakmayız." sözlerini sarf etti.Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim