• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Ak Parti’li İçten’den gündeme ilişkin açıklama

Ak Parti’li İçten’den gündeme ilişkin açıklama
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, internet, kaset ve sansür konuları hakkında açıklamalarda bulundu.

Son günlerde yapılan araştırmalarda paralel yapının neredeyse her ortamı dinlediğinin ortaya çıktığını belirten Milletvekili Cuma İçten, bunu yaparken her şey mübahtır mantığı yürütenlerin ne yazık ki ses kayıtları başta olmak üzere gayri ahlaki ve hukuksal olmayan ne varsa onlarla milli iradeye saldırdığını söyledi.

Kara propaganda yapıldığını ifade eden İçten, “Çünkü bizimle olan hesaplarını sandıkta görmeye cesaretleri yok. Milletle aynı yolda yürümüyorlar. Daha karanlık, iftira ve entrika dolu kirli yolları kullanıyorlar ama göremedikleri şey millet bunların arkasında değil karşısında. Diren gezi, diren rakı, diren internet diyenler nedense “diren barış” diyememekte. Bu ülkede meğer ne kadar çok barış düşmanı varmış.

İşin kötü tarafı barış düşmanları, sansürcü ve kasetli zihniyet el ele vermiş Çözüm Sürecini baltalıyorlar. Çözüm Sürecine kirli oyunlarımızla, iftiralarımızla nasıl zarar veririz diye çabalıyorlar. Ama biz bunları çok net görüyoruz. Bedenime dokunma, ağacıma dokunma, internetime dokunma diyenler hatta utanmadan kalkıp pornoma dokunma diyenler bir gün acaba “Çözüm sürecine dokunma” diyebildiler mi? Bakın, paralel yapı bir yandan işçi partisine Öcalan’la bir yandan CHP’ye Başbakanla ilgili kaset servisi yaparak çözüm sürecini baltalamayı hedef almaktadır. Ama hemen hatırlatmak isterim ki çözüm süreci, üç beş kasetle, iftiralarla yıpratılamayacak kadar güçlü bir iradeyle devam etmekte. Çünkü Çözüm sürecini, toplumsal barışı millet istiyor ve destekliyor. Biz bu yüzden ne çözüm sürecini baltalayanlara ne de kasetlerle yapay gündem oluşturulmasına asla müsaade etmeyeceğiz” dedi.

“AK PARTİ KASETLER VE İFTİRA KAMPANYALARIYLA YIPRATILMAK İSTENİYOR”
AK Parti’nin kasetler yolu ile yıpratılmak istendiğini anlatan İçten, “Eğer buna boyun eğersek milletin emanetine hıyanet etmiş oluruz. Biz internet düzenlemesiyle kişilik haklarını mahremiyetin gizliliğini koruma altına alıyoruz. Bir ses kaydının engellenmesi 5 günü alıyordu, biz bunu 4 saate indirdik. Artık TİB şikayetleri anında değerlendirecek, erişimi engelleyecek ve ardından mahkeme kararını bekleyecek. Hiç kimse fişlenmeyecek. İnternetteki verileri depolanmayacak.

Özgürlüğü ihlal edilmeyecek. İnternet şimdi artık normal kullanımına, dünya standartlarına dönmüştür. Biz göreve geldiğimizde Türkiye’de geniş bant internet abonesi sayısı 20 bindi. Şu anda ne 34 milyonu aşmış durumda. İnterneti sansürleyen bir zihniyet bu altyapıyı kurar mı? Şu ana kadar çocuklarımıza 63 bin adet tablet dağıttık. Önümüzdeki haftalarda 600 bin tablet dağıtıyoruz. 1 ay içinde 675 bin tablet bilgisayarı dağıtmış olacağız. İnternetin karşısında olsak bunları yapar mıyız? Yapmayız, çünkü biz milli iradeyiz ve gücümüzü de yine milletimizden alıyoruz. Kes-yapıştır, çamur at izi kalsın, şantaj-montaj zihniyet asla bu kararlılığımız ve haklılığımız karşısında istediğini elde edemeyecektir” diye konuştu.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim