• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

AK Partili Gençler 28 Şubat Darbesini Kınadı

AK Partili Gençler 28 Şubat Darbesini Kınadı
AK Parti Söke İlçe Gençlik Kolları Teşkilatı yaptıkları basın açıklaması ile 28 Şubat 1997'de yaşanan post modern darbe sürecini kınadılar.

AK Parti Söke İlçe Gençlik Kolları Teşkilatı yaptıkları basın açıklaması ile 28 Şubat 1997'de yaşanan post modern darbe sürecini kınadılar. AK parti Söke Gençlik Kolları Başkanı Ferhat Aka tarafından okunan basın açıklamasında o dönemde yaklaşık 100 bin bayanın eğitim hakkından mahrum bırakıldığını söyledi.

Söke Hükümet Meydanı önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına AK partili Gençlerin yanı sıra AK Liseliler de destek verdi. 28 Şubat sürecinin birçok bakımdan diğer müdahalelerden farklı olduğunu belirten AK parti Söke İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ferhat Aka, "28 Şubat Süreci, açıkça toplumun belli bir kesimini diğer kesimlerin üzerine salmış ve böylece toplumsal ayrışmayı tetiklemiştir. Bu çerçeveden baktığımızda ise 28 Şubat Süreci'nin devlet geleneğinde bir kırılmayı teşkil etmiş olduğu açıktır. 28 Şubat Sürecinin en önemli ve kısa zamanda gerçekleştirilmek istenen hedefi Refah-Yol iktidarını ortadan kaldırmak iken bu hedefinde başarıya ulaşmıştır. Hedeflerin en önemlisi İmam Hatip Liselerinin işlevsizleştirilmesidir ki, bunda başarılı olunduğu dönemin şartları içerisinde ortadadır. 2002'de AK Parti, çözülen merkez-sağ'ın devlet ile toplum arasındaki aracılık işlevini de devralarak iktidara gelmiş ve yenilerek günümüze kadar devam eden çalışmalar ile bugünün Yeni Türkiye'sinin oluşumunda büyük adımlar atılmıştır. 28 Şubat'ın Milletimize yapılan bir darbe olduğunu, düşüncelerin, inançların, kimliklerin üzerinden tankların geçtiğini ve özgürlüklerin yok edildiğini asla unutmayacağız. 100 bine yakın kız kardeşimiz eğitim hayatından mahrum bırakılmış, İmam Hatip Okulu öğrencilerimize farklı yaptırımlar uygulanmış kısacası İslam kimliği yok edilmeye çalışılmıştır. 28 Şubat sürecini yaşayanlar bu ülkenin gerçek mazlumları gerçek mağdurlarıdır. Ve bu mağduriyetler asla unutulmaz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim