• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 18 °C

AK Partili Enç: Kadınların Çığlığını Duyuyoruz

AK Partili Enç: Kadınların Çığlığını Duyuyoruz
Ak Parti Genel Merkez Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı, Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü...

Ak Parti Genel Merkez Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı, Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutladı.

AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutladı. Ak Parti Hükümetleri'nin 2002 yılından bugüne kadınlara büyük önem verdiğini belirten Ak Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, kadınların çığlıklarını duyduklarının ifade etti.

ŞİDDETİN ÖNLENMESİ İÇİN YASALAR ÇIKARTTIK

Kadınların yükünün hafifletilmesi, kadın istihdamının önündeki engellerin kaldırılması ve kadının şiddetten korunması için birçok yasal düzenleme hayata geçirdiklerini dile getiren Enç, "24'üncü dönemde ailenin korunması ve kadına dair şiddetin önlenmesiyle ilgili yasalar çıkarttık. Gerçekten çok çağdaş ve ilerici bir yasa olmasına rağmen kadına yönelik şiddetin önlenmesinde, Türkiye istediğimiz seviyede değil. Ancak güzel gelişmeler de oluyor. Şiddet Önleme Merkezi olarak adlandırdığımız merkezlerimiz, kadınların evden sadece terlikleriyle çıktıkları zaman gidebilecekleri bir yer var. İlk defa 14 tanesini pilot uygulama olarak hayata geçirdik, akabinde şu anda 43 ilde şiddet önleme merkezlerimiz çalışmaya devam ediyor. Ayrıca, kadına yönelik şiddetle mücadele ve koruyucu hizmetlerde de mesafe kat ettik. Bu arada, şiddet mağdurlarının problemle karşılaştıkları zaman ilk defa gidecekleri ön kabul merkezi de, ilk kabul merkezi sayısı da şu an itibarıyla 25'e ulaştı" dedi.

TCK'DA DEĞİŞİKLİK GEREKİYOR

Türk Ceza Kanunu'nun 62. maddesinde ciddi bir değişikliğe gidilmesi gerektiğini belirten Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, "Bakanımızın da açıkladığı üzere hakim takdiri indirimi, ne yazık ki kamu vicdanını ciddi bir şekilde yaralamaktadır. Hakim takdir yetkisini tabi ki de kullanacak. Ancak tecavüz ve ölümlerde kadına yönelik şiddet ve cinsel şiddet içeren eylemlerde, bu takdirin kullanılmasının çok sıkıntılar doğurduğu kanaatindeyim. Kamuoyunda da çok ciddi tartışmalara neden oluyor. Bu nedenle TCK 62'de ciddi bir değişikliğe gidilmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

KADINLARIN ÇIĞLIĞINI BİZ DUYUYORUZ

Ak Parti hükümetlerinin son 13 yıldır kadının güçlendirilmesi için alınan tedbirlere öncelik verdiğini söyleyen Milletvekili Enç, kadınların çığlıklarını duyduklarını söyledi. Enç, "Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'nun dediği gibi, "Dünyanın neresinde olursa olsun herhangi bir kadının çığlığı bize ulaştığında, o çığlığın yanında önce Türkiye Cumhuriyeti Devleti olacaktır. O çığlığa ilk sesi her zaman biz vereceğiz." Bakanlığımızla birlikte "Şiddete karşı sıfır tolerans" anlayışı içerisinde yürütülen tüm çalışmalar bundan sonra da kararlılıkla devam edecektir. Bu anlayışla, 2016-2019 yıllarını kapsayan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planı tüm tarafların iş birliği ve koordinasyonunda hazırlanarak 2016 yılı içerisinde uygulanılmaya başlanılacaktır" diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI'NIN 8 MART RESEPSİYONU

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde resepsiyon verileceğini belirten Enç, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir resepsiyon verecek. Temizlik görevlisi, polis, şehit annesi, şehit eşi, vali, rektör ve köy korucusu kadınlardan oluşan 250 kadın davetli, bu anlamlı resepsiyonda Cumhurbaşkanımız tarafından külliyede ağırlanacak."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim