• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

AK Partili Çerkezköy İlçe Başkanı Öğe Belediye Çalışmalarını Değerlendirdi

AK Partili Çerkezköy İlçe Başkanı Öğe Belediye Çalışmalarını Değerlendirdi
AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, AK Partili Belediye Meclis üyeleri ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında,...

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, AK Partili Belediye Meclis üyeleri ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi'nin iki yıllık çalışmalarını değerlendirdi.

Öğe, yaptığı açıklamada, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın görevde bulunduğu 2 yıl boyunca hizmet üretmek yerine, sürekli bahane üreten, hayal kırıklıklarının baş mimarı olduğunu, en büyük mağdurlarından başında Çerkezköy ilçesinin geldiğini ileri sürdü. AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, "30 Mart yerel seçimlerinin üzerinden tam iki yıl geçmiştir. Biz de bu vesileyle hem geçmiş iki yıla ilişkin bir değerlendirme, hem de gördüğümüz bazı sıkıntılara dikkat çekmek amacıyla bu basın toplantısını gerçekleştiriyoruz. Öncelikle şunu belirtmekte fayda görüyoruz. Tekirdağ'ın Büyükşehir ilan edilmesiyle birlikte halkımızın yaşadığı coşku ve beslediği umutlar, Büyükşehir Belediyesi'nin beceriksiz yönetimi nedeniyle, üzerinden iki yıl geçmeden tam bir hayal kırıklığına dönüşmüştür. Görevde bulunduğu iki yıl boyunca, hizmet üretmek yerine sürekli bahane üreten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, bu hayal kırıklıklarının baş mimarı olmuştur" dedi.

"ALT YAPI ÜST YAPI HİZMETİ GETİRMEKTE ACİZ KALIYOR"

Öğe, "Yıllık 1.2 milyar TL'ye ulaşan devasa bütçesiyle Afrika'daki, neredeyse bir çok ülkenin bütçesini geride bırakan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, ne il merkezine, ne de bağlı ilçelere altyapı-üstyapı hizmeti getirmekte aciz kalıyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye'deki toplam 30 büyükşehir belediyesinin performans değerlendirmesinde 26. sırada yer bulabilmesi bu söylediklerimizin bir ispatı niteliğindedir. Hiç kimsenin memnun olmadığı Tekpark uygulamasıyla, hiçbir hizmet üretmeden mevcut yolları otopark haline getirdiği halde bu uygulamadan bile milyonlarca lira zarar eden bir yönetimden, Tekirdağ için nasıl bir hayırlı sonuç bekleyebiliriz" ifadelerini kullandı.

"MAĞDURLARDAN BİRİSİ ÇERKEZKÖY OLDU"

Basiretsiz yönetim anlayışının en büyük mağdurlarından birisinin Çerkezköy olduğunu kaydeden Öğe, "Sadece Tekirdağ için değil bütün Türkiye açısından büyük öneme sahip olan Çerkezköy, önceki yıl olduğu gibi geçen yılda, Büyükşehir Belediyesi tarafından adeta cezalandırılmıştır. İlçemiz geçen yıl da Büyükşehir bütçesinden en düşük payı alan ilçelerden birisi olmuştur. Seçim öncesi Çerkezköy'ün kendisi için ne kadar önemli olduğunu süslü cümlelerle dile getiren Kadir Albayrak'a şunu hatırlatmada bulunmak istiyoruz. Sayın Başkan unutmayınız ki, ihmal ettiğiniz Çerkezköy 300'ü aşkın büyük bir sanayi kuruluşuyla, Türkiye'nin gözbebeği ilçelerinden bir tanesidir. Bunun bir sonucu olarak Çerkezköy her yıl yoğun göç almaktadır. Türkiye İstatistik Kurumu 2015 yılı Adrese Dayalı Nüfus kayıt Sistemi sonuçlarına göre Çerkezköy'ün nüfusu bir önceki yıla göre yüzde 8.52 oranında artarak 133 bin 626'ya yükseldi. Bu hızlı büyümeyi, yerel hizmetlerle tolere etmeyerek bir ilçenin geleceğini çalmış oluyorsunuz. Bu miyop bakış açınızla, Çerkezköy'ün iki yılını çaldınız.3 yılını daha çalmanıza müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu

"MERAK EDİYORUZ"

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'a göndermede de bulunan Öğe, "30 Mart yerel seçimlerinden önce, Belediye Başkanı Vahap Akay'ın gerçekleştirmeyi taahhüt ettiği vaatlerini kalan 3 yılda nasıl hayata geçireceğini merak ediyoruz. Nisan ayı meclis toplantısında gündem konusu olan ancak her hangi bir inceleme fırsatı vermeden toplantı esnasında meclis üyelerinin önüne konulan faaliyet raporu, Çerkezköy'ün hak ettiği hizmeti alamadığının rakamlarla ispatıdır. Toplam 220 sayfadan oluşan ancak genelde bol resimlerle bezenmiş, somut ve ciddi bir hizmetin olmadığı, kendi ağır ama gerçek anlamda içi boş 2015 yılı faaliyet raporunu incelediğimizde Çerkezköy halkının hak ettiği gerçek anlamda bir hizmetin varlığından söz edemiyoruz. 2015 yılı faaliyet raporunda fotoğraflarla da gösterildiği gibi beton yolları yine betonla yama yapmayı hizmet zenneden, bunu bir faaliyetmiş gibi raporun başına koyan, birkaç çevre düzenlemesi ve spor salonu tadilatını büyük projeler gibi sunan belediye yönetimini gerçek hizmetler yapmaya davet ediyoruz. Birçok hizmet alanının Büyükşehir Belediyesi'ne geçmesine rağmen, ilçe belediyesine yapılan aşırı personel alımları, partili partisiz herkesi rahatsız etmeye başlamıştır. Liyakate bakılmadan birimlere doldurulan ihtiyaç fazlası personel, işleri hızlandırmak yerine, iyice hantallaştırmıştır. Belediyeden hizmet talep eden vatandaşlar, ya bu hizmeti alamamakta ya da gereğinden daha uzun bir sürede bu hizmeti alabilmektedir" diye konuştu.

"2014 YILI BOŞA GEÇTİ"

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe'nin açıklamasının ardından konuşan Çerkezköy Eski Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Meclis Üyesi Dr. Remzi Garip, meclis toplantısında faaliyet raporlarını 2015 yılında yapılması gereken hizmetleri yapmaması için eleştirdiğini kaydederek, "Mecliste 220 sayfadan oluşan faaliyet raporu hızlı bir şekilde okundu. Bu konuda daha önce bizlere rapor sunulmadı. Oysa 2015 yılı içerisinde yapılması gerekenler bu raporda tek tek sıralanmış olmasına rağmen hiç birinin yapılmadığını görüyoruz. 2014 yılı boşa geçti, peki 2015 yılı için hazırlanan stratejik raporda belirtilen hizmetler neden yapılmadı. Biz yapısal devrimleri gerçekleştiren bir partinin mensupları olarak mecliste bunları sorduk. Ufak tefek tereddütler olsa bile Çerkezköy halkının zarar görmemesi için bazılarına evet dedik. Seçimlerde halkımız onları tercih etti. Çerkezköy Belediyesi'nin bir stratejik plan hazırlaması gerekiyordu ve bu yasal olarak da hazırlanması gereken bir plandır" açıklamasında bulundu.

"İYİ ÇİÇEK DİKİYORLAR"

Garip, "2015 yılında bir Kültür Merkezi yapılması gerekiyordu ve yüzde yirmi beşinin de bitmiş olması lazımdı. Yine belediye binası inşaatı yapılması konusu var bu da 2015 yılında yüzde 50'si yapılmış olması gerekiyordu. Buna göre daha birçok hizmetin 2015 yılında başlanması gerekirken 2015 yılında bunlardan hiç biri gerçekleşmedi. Çerkezköy Belediyesi'nin yeni meclis salonuna ihtiyacı yoktur, mevcut salonda ufak tadilatlar yapılarak sorun halledilebilir. Modern Pazar yeri yapacaklarına Pazar yerine tadilat yaparak çözüme kavuşturabilirlerdi. 2015 yılı stratejik planda düğün salonu yapılması da vardı. Sanayi sitesini şehir dışına taşıma ve aş evi yapılması gibi hizmetler 2015 yılında yüzde 50'si yapılabilirdi. Bu nedenle kendilerine bu stratejik planı hatırlatmış olduk. Yaptıkları çok şeyler var. Güzel çiçek dikiyorlar ve korkuluklar yapıyorlar. Doğrudan teminlerde ciddi bir menfaat sağladıklarını Çerkezköy halkının da bilmesini istiyoruz. Stratejik planı çoğaltsınlar, onların istediğini değil Çerkezköy halkının istediğini yapsınlar" diye konuştu.

Toplantıda kısa bir konuşan AK Partili Meclis üyesi Ayhan Çitil ise, "Su aboneliği için 60 TL alınmaması için Çerkezköy Belediyesi'ne önerge verdim. Ancak bununla ilgili herhangi bir netice alınmadı. Bizler bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağız" diye konuştu.

AK Partili Çerkezköy İlçe Başkanı Öğe Belediye Çalışmalarını Değerlendirdi

AK Partili Çerkezköy İlçe Başkanı Öğe Belediye Çalışmalarını Değerlendirdi

AK Partili Çerkezköy İlçe Başkanı Öğe Belediye Çalışmalarını Değerlendirdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim