• BIST 9903.83
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

AK Partili Başkan'dan CHP'ye çağrı

Sarıyer'e Cemevi yapılması için büyük çaba sarf eden AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'e seslenerek "Yarım kalan işi bitirelim" dedi.
Sarıyer'de İBB tarafından yapılması kararlaştırılan Cemevi'nin  hikayesinin aslında 4 yıl öncesine dayandığını anlatan Sarıyer AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, Alevi derneklerinin uzun zamandır kendilerine sürekli taleplerde bulunduğunu söyledi. Sarıyer Belediyesi'nin 4 yıl boyuhnca bu taleplere kulaklarını kapattığını belirten Özdemir, "Armutlu'da bir cem evi var ancak bu cemevi ihtiyaçları karşılayacak nitelikte değil. Biz parti olrak taleplerin karşılanması için hep çaba sarf ettik. Ancak belediye başkanı Şükrü Genç nedense bu konuya hep mesafeli kalmayı tercih etti" dedi. 
 
CHP SICAK BAKMADI
 
Ankara'da yapılması planlanan Camii-Cemevi projesini 4 yıl önce Sarıyer Belediyesi İlçe Meclisine taşıdıklarını vurgulayan Hüseyin Özdemir, "Darüşşafaka mahallemizde dini tesis alanı olarak ayrılan Sarıyer Belediyesi’nin büyük bir arazisi vardı. CHP 2009’da Sarıyer’de belediyeyi kazandığında ilk icraatı buradaki tahsisi iptal etmek oldu. Ancak biz belediye meclisinde bu tahsisin iptaline karşı çıkarken, bu alanda şu anda Ankara’da yapılmaya çalışılan Cami ile Cemevi’nin bir arada olduğu hoşgörünün hakim olduğu bir alanın yapılmasını önerdik. Hatta önergeyi o günlerde meclis üyemiz olan şu anki Sivas Milletvekilimiz Sayın Ali Turan vermişti. Ancak ne hikmetse CHP’li belediye bu önerimize sıcak bakmadı. Daha sonra yine birçok kez Alevi vatandaşlarımızın bu ihtiyacının karşılanması için önergelerimiz oldu. Bu önergelerimiz de karşılık bulmayınca Alevi vatanlarımızın bu talebini İstanbul Büyükşehir Belediyemize illettik. Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş da memnuniyetle karşıladı ve cemevinin yapılması için Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet Mahallesi’ndeki 830 metrekarelik arsasını tahsis etti" diye konuştu. 
 
YARIM KALAN İŞ TAMAMLANSIN
 
Darüşşafaka'daki alanın hala boş olduğunu söyleyen Hüseyin Özdemir Belediye Başkanı Şükrü Genç'e seslenerek yarım kalan işin tamamlanmasını istedi. Darüşşafaka mahallesinde bir camii bulanmadığının da altını çizen Özdemir "Burada bir güzellik olsun. Camii ve Cemevini birada yapalım. Ankara'da kardeşçe yaşama noktasında atılmış adımına biz de bir katkıda bulunalım. Burada yarım kalmış bir işimiz var" dedi. 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim