• BIST 9937.74
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

AK Parti'den YSK'ya itiraz

AK Parti'den YSK'ya itiraz
AK Parti, seçmen kütüklerinde tespit edilen usulsüzlüklere karşı AK Parti teşkilatlarının yaptığı itirazların il ve ilçe seçim kurullarınca reddedilmesi üzerine YSK'ya itirazda bulundu

AK Parti Sivas Milletvekili ve Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Hilmi Bilgin, "Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) yıllardır oluşturduğu içtihatlara göre eşit, tarafsız ve adil şekilde vermiş olduğu kararlarla seçimin daha sağlıklı yapılacağı inancındayız. YSK'nın siyasi partilere, vermiş oldukları kararla daha tarafsız, objektif davranması gerektiğine inanıyoruz"  dedi. 

AK Parti seçmen kütüklerinde tespit edilen usulsüzlüklere karşı AK Parti teşkilatlarının yaptığı itirazların il ve ilçe seçim kurullarınca reddedilmesi üzerine YSK'ya itirazda bulundu. 

AA muhabirine, itirazlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan  AK Parti Sivas Milletvekili veSeçim İşleri Başkan Yardımcısı Hilmi Bilgin, YSK'nın aynı konularda AK Parti ve muhalefet partilerinin yapmış olduğu itirazlarda farklı kararlar vermesinin manidar olduğunu söyledi. 

Seçmen listelerinin askıya çıkartılmasıyla birlikte il ve ilçe seçim kurullarına da itiraz etme haklarının başladığını, bazı durumlarda da parti genel merkezlerine YSK'ya itiraz etme hakkının yasayla verildiğini anımsatan Bilgin, bazı seçim bölgelerinde seçmen olmayanların seçmen kütüklerine yazıldığının tespit edildiğini, bu konuda il ve ilçe seçim kurullarına yapılan itirazların, gerek YSK'nın belirlediği takvime göre karar vermemesi gerekse kolluk kuvvetlerinin kendilerinden istenilen araştırmaları zamanında yapmaması nedeniyle reddedildiğini anlattı.

Tespit edilen usulsüzlüklere karşı AK Parti teşkilatlarının yaptığı itirazların il ve ilçe seçim kurullarınca reddedilmesi üzerine AK Parti Genel Merkez Seçim İşleri Başkanlığı olarak kendilerinin de YSK'ya itirazda bulunduklarını ifade eden Bilgin, "Bize manidar gelen bir durum oluştu. YSK'nın bizim yaptığımız itirazları reddederken, muhalefet tarafından aynı gerekçelerle yapılan itirazları kabul edildiğini gördük" diye konuştu. 

Hilmi Bilgin, siyasi partilerin YSK'nın önceki içtihatlarına uygun çalışmalar yürüttüğünü ancak YSK'nın son dönemdeki kararlarının oturmuş içtihatlarına aykırı olduğunu öne sürerek, "Seçimlerin yapılmasına yaklaşık 2 ay kala, aday listelerinin bildirilmesine yaklaşık 18 gün kala, tabiri caizse, oyun başladıktan sonra oyunun kurallarının değiştirilmesini manidar buluyoruz. Bu konuda YSK'nın yıllardır oluşturduğu içtihatlara göre eşit, tarafsız ve adil şekilde vermiş olduğu kararlarla seçimin daha sağlıklı yapılacağı inancındayız. YSK'nın siyasi partilere, vermiş oldukları kararla daha tarafsız, objektif davranması gerektiğine inanıyoruz" dedi.

İtiraz ettikleri konularda hatanın kendilerinden kaynaklanmadığını il ve ilçe seçim kurulları ile kolluk kuvvetlerinden kaynaklandığını ifade eden Bilgin, "Örneğin; Bursa'nın Nilüfer ilçesinde, kolluk kuvvetlerinin görevlerini zamanında yapmaması veya ilçe seçim kurulunun kolluk kuvvetlerinden araştırma yapılmasını zamanında istememesi üzerine yaklaşık bin 300 kişiyle ilgili itirazımız, bizden kaynaklanmayan nedenlerle reddetti. Fakat muhalefet paritlerinin yaptığı itirazlar da farklı kararlar çıkabiliyor. Bu noktada karar verme aşamasında YSK'nın daha dikkatli, objektif davranırsa seçimin daha sağlıklı yürüyeceği inancındayız" değerlendirmesinde bulundu.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim