• BIST 9939.26
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

AK Parti’den Türkmenlere Yardım Programı

AK Parti’den Türkmenlere Yardım Programı
AK Parti Konya İl Gençlik Kolları Suriye'de yaşanan zulme dikkat çekmek için yardım programı düzenledi.

AK Parti Konya İl Gençlik Kolları Suriye'de yaşanan zulme dikkat çekmek için yardım programı düzenledi.

Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonunda yapılan programa AK Parti İl Başkanı Musa Arat, İl Başkan Yardımcısı Levent Babacan, Türkmen Meclisi eski başkanı Samir Hafez ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Said Çelik, yardımlaşmanın önemine dikkat çekerek, "Dinimizin gereklerinden biri de iyilik ve takvalı olmada yardımlaşmaktır. Daha açık ifade etmek gerekirse organizeli bir şekilde birlik ve beraberliğimizi artırarak yardımlaşmaktır. Bu gün bunu sağlamak için bir araya geldik" şeklinde konuştu.

"ZULME DUR DİYEBİLECEK TEK ÜLKE TÜRKİYE'DİR"

AK Parti İl Başkanı Musa Arat ise Suriye'de yaşanan zulmün boyutlarını hatırlatarak, "Dengesiz bir savaş yürütülüyor. Oradaki kardeşlerimiz her gün bombalanıyor. Suriye'de yaşanan bu drama ses yükseltecek ve onları destekleyecek tek ülke ise Türkiye'dir. AK Parti iktidarı olarak oradaki zulmün bitmesi için çaba gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.

Hükümetin Suriye politikasını anlatan Arat, düşürülen Rus uçağı ile ilgili, "Kurtuluş savaşında, Çanakkale savaşında verilen egemenlik mücadelesini anlamayan insanlar bizi eleştiriyor. Konu eğer egemenliğimizi tehdit eden bir noktaya gelirse geçmişte atalarımız nasıl bedel ödediyse biz de bedel öderiz" dedi.

Gençlere tavsiyelerde bulunan Arat, "Kendinizi geliştirin ilgilendiğiniz alanlarda en iyi olmaya çalışın. Bizim size ihtiyacımız var özellikle eğitim alanında yoğunlaşın" şeklinde konuştu.

"YILMAYACAĞIZ, VAZGEÇMEYECEĞİZ"

Türkmen Meclisi eski Başkanı Samir Hafiz ise konuşmasında, Suriye'de mücadele eden kişilerin hayatlarından kesitler anlatarak, "Orada mücadele eden çok az sayıdaki arkadaşlarımız sadece Allah'a güvenerek mücadele ediyor. Ve hiç korkmadan Allah'ın yardımını umarak mücadele ediyor. Bizi engelleyemeyecekler biz oradan çıkmayacağız" dedi.

Türkiye'den gönderilen yardımlar için teşekkür eden Hafez, Suriye'de yeni bir düzen kurulduğunu söyledi. Hafez, "Suriye'deki Sünni halk zorla ülke dışına gönderiliyor. Orada bize yeni seçim yapılacağı yalanını söylüyorlar. Buna inanmak çok zor" şeklinde konuştu.

Bayırbucak'ta bilinen Şeyh Konyalı ile ilgili bilgi veren Hafez, Konya'nın Bayırbucak için önemine dikkat çekti. Hafez, "1930'lu yıllarda Konya'dan gelen alimler Bayırbucak'ta gerçek İslam'ı yaydılar. Bize doğru yolu gösterdiler. Bundan dolayı onlara minettarız, Allah onlardan razı olsun" diye konuştu.

Konuşmaların ardından partililer tarafından toplanan 1 TIR dolusu yardım malzemesi dualarla Bayırbucak'a doğru yola çıktı.

AK Parti’den Türkmenlere Yardım Programı

AK Parti’den Türkmenlere Yardım Programı

AK Parti’den Türkmenlere Yardım Programı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim