• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

AK Parti’den Muş’ta Muhtarlarla İstişare Toplantısı

AK Parti’den Muş’ta Muhtarlarla İstişare Toplantısı
AK Parti Muş İl Başkanlığı, köy ve mahalle muhtarları ile istişare toplantısı düzenledi.

AK Parti Muş İl Başkanlığı, köy ve mahalle muhtarları ile istişare toplantısı düzenledi.

AK Parti Muş İl Başkanlığı hizmet binasında düzenlenen toplantıya AK Parti İl Başkanı Namık Ergün, AK Parti İl Genel Meclis üyeleri Mehmet Emin Bitim, Kemal Arat, Hüsamettin Altay, İrfan Süne, Sadettin Ortaç, Rüstem Sayın ve il yönetimi ile köy ve mahalle muhtarları katıldı. Köy muhtarları, çalışma formu adı altında tek tek sorunlarını yazdı. Ardından sözlü olarak muhtarların sorunlarını dinleyen AK Parti Muş İl Başkanı Ergün, özellikle sosyal yardımlaşmada çağ atlandığını belirterek, haksız yere başvuruda bulunanlara tepki gösterdi. Köy ve mahalle muhtarlarına yönelik ikinci toplantılarını düzenlediklerini ifade eden Ergün, muhtarların görev sorumluluklarına değinerek çalışmalarından dolayı tebrik etti. Köy ve mahalle muhtarlarının sosyal yardım başvurularında hassas davranması ve gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşması çağrısı yapan Ergün, "AK Parti hükümetimizin yapmış olduğu çalışmalar kamuoyu tarafından takdir ile karşılanmaktadır. Tabi bunlar yeterli değil ve hükümetimiz yeni yatırım programları ile yeni çalışmalar yürütmektedir. Bu çalışmalar bizi daha da onure ediyor. Genel olarak köy ve mahalle muhtarlarımızın sorunlarını dinledik ve yazılı olarak da dosyaladık. İnşallah bundan sonra daha profesyonel bir şekilde çalışacağız. Tüm köy ve mahalle muhtarlarımızın en büyük sorunu sosyal yardımlaşmada birçok kişinin haksız yere taleplerde bulunmasıdır. Bunun için el vicdan, Allah'tan korkun. Asgari ücretle çalışanların asgari ücretlinin maaşı bin 300 liraya çıkarıldı. Hiç çalışmayanlara 3 bin liraya yakın yardım yapılıyorsa bunun için vicdanlı olmamız lazım. Bazen kendimizi eleştirmemiz lazım, Sosyal Yardımlaşma İl Müdürlüğü ve Aile Sosyal ve Politikalardan ki paralar fakir fukaranın parasıdır" dedi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüklerinin gerçek ihtiyaç sahiplerine hizmet vermesi için herkesin adil davranması gerektiğini kaydeden Ergün, "Eğer biz gerçekten fakirimize fukaramıza sahip çıkacaksak burada bir yanlışlık varsa hep birlikte onu düzeltmemiz lazım. Bu il başkanının akrabasıdır, bu yönetimdekinin amcasının oğludur, yok bu falan kişinin akrabasıdır ya da şuna şunu yapalım yok arkadaş, fakirin hakkını kimseye yedirmeyelim. Biz adil olalım. Benim sizlerden ricam budur. Eksiklikler ve sıkıntılar olmaz mı olur. Yanlışlıklar olmaz mı olur. Bunlarla ilgili bizimle irtibata geçin, gerekirse ben il başkanı olarak eşimi alır, evlerini ziyaret eder bir çaylarını içip durumuna da bakarım. Gerekirse valiye de çıkar, ailelerin mağduriyetlerini bildiririz" ifadelerini kullandı.

İstişare toplantısından dolayı çok memnun kaldıklarını belirten Muş Ovası Muhtarlar Derneği Başkanı Turan Süme ise, "Böyle bir toplantının ilk defa Muş'ta yapılması biz muhtarlar için çok memnun vericidir. Şunu anlatmaya çalışıyoruz. Bir ilin sorunlarının çözülmesinde öncelikle muhtarlarla çözüleceğine inanıyoruz. Bunun devamlı siyasilerin, bürokrasilerin devamlı muhtarlarla beraber istişare ederek, onlarla birlikte görüşerek ilimizin daha iyi kalkınmasını ve ilimizdeki sorunların çözümünü sağlayacağına inanıyorum. Böyle toplantıların devamlı olmasını arzuluyoruz" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra köy ve mahalle muhtarlarının yazılı dilekçelerinin alınması ile toplantı son buldu.

AK Parti’den Muş’ta Muhtarlarla İstişare Toplantısı

AK Parti’den Muş’ta Muhtarlarla İstişare Toplantısı

AK Parti’den Muş’ta Muhtarlarla İstişare Toplantısı

AK Parti’den Muş’ta Muhtarlarla İstişare Toplantısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim