• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 18 °C

AK Parti’den Kılıçdaroğlu’na Suç Duyurusu

AK Parti’den Kılıçdaroğlu’na Suç Duyurusu
Aksaray AK Parti İl Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesi ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na...

Aksaray AK Parti İl Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesi ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na suç duyurusunda bulundu.

AK Parti Teşkilatı, İl Başkanı Abdulkadir Karatay, yönetim kurulu üyeleri ve ilçe başkanları ile birlikte Aksaray Adliyesine giderek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesi ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu. Adliyede ilk olarak Başsavcı Ramazan Akın'ı ziyaret eden AK Parti heyeti, ardından suç duyurusu dilekçelerini savcılığa sundu.

Adliye çıkışı bir açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, Türkiye'de ilk defa halkın seçtiği Cumhurbaşkanına hakaret edilmesinin asla kabullenemez olduğunu belirterek, suç duyurusunda bulunmak için adliyeye geldiklerini söyledi. Başkan Karatay, geçen günlerde CHP kurultayında ve grup toplantısında ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Sayın Cumhurbaşkanımıza hakaretinden dolayı suç duyurusunda bulunmak için geldiklerini söyledi. İlk defa halk tarafından seçilen bir Cumhurbaşkanına bu kadar hakaret edilmesini şahsen Sayın Cumhurbaşkanını desteklemiş bir birey, bir vatandaş olarak yapılan hakaretin sadece Cumhurbaşkanı makamına değil, sadece Cumhurbaşkanına değil aynı zamanda seçmen iradesine bir saygısızlık olarak gördüğünü anlatan Karatay, "Suç duyurusunda bulunmaya geldik. İlçe başkanlarımız ve yönetim kurulu üyelerimizle birlikte Aksaray Adliyesine gelerek hem Başsavcımızı ziyaret ettik hem de suç duyurusu için dilekçelerimizi vererek görevimizi tamamlamış olduk. Cumhurun seçmiş olduğu bir başkana böylesine bir hakareti şahsen hiçbir arkadaşım kabul etmediği gibi bende kabul etmiyorum. Bu sebeple yüce adliyemizin inşallah kısa sürede bununla ilgili olayı inceleyip sonuca vardırması için beklentimiz, mücadelemiz sürecek. Üzerimize düşeni yaptığımızı düşünüyor teşekkür ediyorum" diye konuştu.

AK Parti’den Kılıçdaroğlu’na Suç Duyurusu

AK Parti’den Kılıçdaroğlu’na Suç Duyurusu

AK Parti’den Kılıçdaroğlu’na Suç Duyurusu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim