• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Ak Parti'den flaş karar!

Ak Parti'den flaş karar!
AK Parti sözcüsü Hüseyin Çelik saat 16.00'da partinin geleceğiyle alakalı çok önemli açıklamalar yapıyor. Çelik, AK Parti'nin 27 Ağustos'ta olağanüstü kongreye gitme kararı aldığını açıkladı.

İşte Hüseyin Çelik'in açıklamasından satır başları:

AK Parti 27 Ağustos'ta olağanüstü kongreye gidecek. 

Özellikle seçime katılımın daha yüksek olmasını isterdik. Düşük olmasının bazı sebepleri var. Yüzde 70'in üzerinde bir katılım demokrasilerde normal bir katılımdır. Dünkü seçimlerde Erdoğan yüzde 52'lik bir oy aldı. Hayırlı olsun. 

Seçim bitti bir başka tartışma başladı. Sayın Başbakanımız halkımız tarafından seçilmiştir. Ancak Sayın Başbakan mazbatasını almadan yemin etmeden fiilen cumhurbaşkanı değildir. Şu anda fiilen cumhurbaşkanı 11. cumhurbaşkanı Abdullah Gül'dür. 28 Ağustos'a kadar da bu görevine devam edecektir. 

AK Parti'nin kurulduktan 12 yıl sonra kendi içinden 2 cumhurbaşkanı çıkarması hareketimizin başarısını gösterir. Sayın Gül şan ve şerefle yedi yıl cumhurbaşkanlığı yaptı. 

Hiçbir başarı tesadüfi değildir. Başarı ter kokar. Durup dururken insanlar size destek vermezler. Bundan sonra daha ılımlı bir üslup, yapıcı bir barış ikliminin hakim olması gerekir. Sayın Başbakan kucaklayıcı bir balkon konuşması yaptı. Biz rakiplerimizin hezimetiyle alay etmeyecek kadar tecrübe sahibi insanlarız. Böyle bir asalete de sahibiz. 

CHP ve MHP bir çatı adayı gösterdi hayırlı olsun dedik. Yanına 12 parti ilave ettiler. Çatı adayın alabildiği oy yüzde 38... 30 Mart'ta CHP ve MHP'nin aldığı oyun bir hayli altında. Referandumda da aynı şey yapılmıştı. Bir şeyi Hak takdir ederse halk takdir ederse kimse bir şey yapamaz. 

Biz yeni bir genel başkan ve başbakan ile yolumuza devam edeceğiz. Seçilecek olan kişi hem Başbakan hem Genel Başkan olacak. Başbakan ayrı genel başkan ayrı olmayacak. 

Sayın Başbakan anayasadan ve yasalardan kaynaklanmayan bir yetkiyi asla kullanmayacaktır. Esasen bunu hiç kimse kullanamaz. Sayın Başbakanımız kanunlar çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı yapacaktır. 

 

CANLI YAYIN :

Etiketler: , ,
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim