• BIST 9890.16
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

AK Parti’den 28 Şubat Sergisi

AK Parti’den 28 Şubat Sergisi
AK Parti Çorum Genlik Kolları Başkanlığı tarafından 28 Şubat'ın yıl dönümü nedeniyle resim sergisi düzenlendi.

AK Parti Çorum Genlik Kolları Başkanlığı tarafından 28 Şubat'ın yıl dönümü nedeniyle resim sergisi düzenlendi.

Hürriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen serginin açılışına AK Parti İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, İl Genel Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya, Memur-Sen İl Temsilcisi Ahmet Saatcı, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ünal Yıldırım, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve partililer katıldı. AK Parti İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, 28 Şubat sürecinin demokrasi için bir facia olduğunu belirterek, her zaman hatırlanacağını söyledi. Türk demokrasi tarihinin yarısının ihtilal, sıkıyönetim ve olağanüstü hallerle geçtiğini dile getiren Bekiroğlu, Türk halkının artık darbe istemediğini ifade etti. Bekiroğlu, demokratik sürece ve siyasi işleyişe yapılan müdahaleler sonunda ülkenin her açıdan geriye giderken siyasi ve toplumsal travmalar da oluşturduğunu kaydetti. 28 Şubat'ın milli ve yerli olana karşı olduğunu dile getiren Bekiroğlu, "28 Şubat demokrasi tarihimize kara bir leke, demokrasinin rafa kaldırıldığı, katledildiği bir dönem olarak hafızalara kazındı. 28 Şubat Refah-Yol koalisyon hükümetinin sonunu getirdi. 19 Haziran 1997 Anasol-D hükümeti kuruldu. Diğer darbelerden farkı diğer darbeler bedenimize, 28 Şubat ruhumuza musallat olmuş vesayet rejimlerinin milletle kavgasıdır.28 Şubat müdahalesi ülke tarihinin unutulmaz olaylarından bir tanesi olmuş ve tarihimize postmodern darbe olarak geçmiştir. Bu müdahale sadece siyaseti, sadece seçilmişleri hedef alan darbe girişimi olarak değil, vatandaşımıza, memurlara, iş dünyasına, öğrencilere yaptığı zulümle de her zaman hatırlanacaktır. 28 Şubat'ta farklı yöntemler izlenmiştir ama öncekilerde olduğu gibi bizzat millet hedef alınmıştır. Seçimle gelen, yasalar çerçevesinde görev üstlenmiş bir hükümet kirli senaryolar ve tertipler marifetiyle görevden uzaklaştırılmış, siyaset vesayet altına alınmak istenmiştir. Bu ülkeye ağır bedeller ödetmiş, ağır faturalar yüklemiş, Türkiye'nin kalkınma ivmesini yavaşlatmış ilerleme hamlesine ağır darbe vurmuştur" dedi.

Siyasi aktörlerin değişse de bu topraklarda verilen mücadelenin değişmediğini dile getiren Bekiroğlu, "Türkiye'nin önünü kesme meselesiydi 28 Şubat 1997. 12 Eylül 1980 darbesi gibi, 12 Mart 1971 muhtırası gibi, 27 Mayıs 1960 darbesi gibi hiç birinin diğerinden farkı yoktur. "Eğer başka yollarla yolunu çeviremiyorsak, zorla önlerini keserek yollarından vazgeçmelerini sağlayalım" diyerek millete reva gördükleri zulüm mekanizmalarından birisinin adıydı. Devirler, siyasi aktörler değişiyor, isimler, partiler değişiyor ama 150 yıldır bu topraklarda verilen mücadelenin mahiyeti değişmiyor. Bu dönemlerde tasvip etmediğimiz ve unutamadığımız İrtica ile Mücadele- Batı Çalışma Grubu gibi kavramlarla karşılaştık 28 Şubat'ta o zulmü reva görenlerle, 27 Mayıs'ta Adnan Menderes'in ipini çekenlerle, bugün Sur'da, Cizre'de o çocuklara çukurların içine bombayı koyduranların arasında zerre miktarı fark yoktur, aynı odakların insanlarıdır, aynı şer çevrelerinin insanlarıdır" diye konuştu.

Başörtüsü yasağının ardından başlatılan "başörtüsüne özgürlük" direnişinin bembeyaz, tertemiz bir direniş olduğunu söyleyen Bekiroğlu, "Hiçbir şer odağının içine nüfuz etmeye cesaret edemediği, gücünün yetmediği, pırıl pırıl Anadolu insanın saf gönüllerinden çıkmış, bütün iradelerini ortaya koyduğu, bütün güçlükleri, tehditleri göz önünde bulundurarak, korkmadan, yılmadan hiçbir şekilde hiçbir safhası kirletilmemiş bembeyaz bir mücadeleydi. Bu milleti değerlerinden, ortak bir ümmet bilincinden ayırma senaryosunun sadece bir bölümünün adı 28 Şubat'tır. Başörtüsüyle mücadele verirken, bu bir başörtüsü mücadelesi değildi. Bu bir gönül dünyasının yeniden ihya edilmesi mücadelesiydi. Biz AK Parti olarak bir daha kimse darbelere teşebbüs etmesin, ülkeye ağır faturalar ödetmesin diye "yeni Türkiye, yeni anayasa ve başkanlık sistemi" diyoruz. Türkiye demokrasisi yeni, sivil ve çağdaş bir anayasa ile sorunların üstesinden daha kolay gelecektir" dedi.

Açıklamanın ardından 28 Şubat sonrası gazete manşetlerinden oluşan serginin açılışı yapıldı.

AK Parti’den 28 Şubat Sergisi

AK Parti’den 28 Şubat Sergisi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim